Näin saat oman Sajucon-omakotitalon
Seuraavassa tekstissä käymme lyhyesti läpi, kuinka Sajucon auttaa asiakkaitaan, jotka haaveilevat uudesta omakotitalosta pääkaupunkiseudulla.
Tontti
Kaikki alkaa tietenkin tontista. Sajuconin tontinhankinnan tiimi tekee väsymättä töitä löytääkseen asiakkaitamme kiinnostavia rakennuspaikkoja.

Tyypillisesti etsimme tasaisia 1-3 omakotitalolle sopivia tontteja, jotka ovat hyvien kulkuyhteyksien äärellä. Mikäli tontin omistajan kanssa päästään sopimukseen, aloitamme kohteen suunnittelun ja käynnistämme ennakkomarkkinoinnin.

Ennakkomarkkinoinnissa olevat kohteet ovat luonnosvaiheessa. Tilaamme siis arkkitehdilta kyseiselle tontille suunnitellut talot, joista voidaan lähteä muokkaamaan asiakkaidemme tarpeiden mukaista toteutusta. Sinun ei siis tarvitse miettiä jokaista yksityiskohtaa erikseen, me yritämme suunnitella luonnokselle raamit joita voidaan yhdessä ryhtyä hienosäätämään.

Kuulemme mielellään asiakkaidemme toiveita sijaintiin liittyen. Kerro meille, kuinka monta makuuhuonetta tarvitset sekä karkea aluerajaus, mistä etsit kotia.

Liity myös Sajuconin Etuilija-sähköpostilistalle , niin pysyt varmasti ajan tasalla uusien kohteiden osalta. Suosituimmat osoitteet eivät välttämättä päädy ikinä julkiseen ennakkomarkkinointiin.

Mikäli sinulla on jo oma tontti, voimme käynnistää suunnittelun heti – ota meihin vain yhteyttä ja sovitaan aika!


Kaupat
Kun sopiva talo on löytynyt, käynnistyy kauppojen tekeminen. Käydään ensi yhdessä läpi piirrustukset, toimitussisältö, rakentamiseen liittyvä aikataulu sekä tietenkin hinta.


Tämä vaihe vaatii sinulta hieman enemmän paneutumista, sillä kaikki toiveet ja ajatukset on syytä käydä jo tässä kohtaa läpi yhdessä.

Kun kaikki on selvää, voidaan allekirjoittaa hankintasopimus, ja lähettää rakennuslupakuvat kaupungille leimattavaksi.

Yleensä kauppa virallisesti toteutuu kun kaupunki antaa talolle rakennusluvan. Tässä yhteydessä tehdään myös tonttikaupat kaupanvahvistajan läsnäollessa.

Rakentaminen
Kun hankintasopimus on allekirjoitettu, tonttikaupat tehty ja rakennuslupa lainvoimainen, alkaa rakentaminen! Teemme pääasiassa täydennysrakentamista, mikä yleensä tarkoittaa tontilla olevan vanhan talon purkua. Heti tämän perään alkavat maatyöt, ja muutaman viikon kuluttua talo on jo pystyssä ja säältä suojassa.


Tavanomaiseen talopakettikauppaan verrattuna Sajucon-kodin ostaminen on huomattavasti stressittömämpää ja helpompaa. Sinun ei tarvitse olla vastaanottamassa tavaroita, tekemässä lumitöitä tai siivoamassa työmaata. Me huolehdimme tästä kaikesta. Kokonaisuuteen kuuluvat lähtökohtaisesti talon loppusiivous, ulkomaalaus sekä pihatyöt, pihapensaita ja nurmea myöten!



Halutessasi voit tulla vierailemaan työmaalle ja voit myös halutessasi palkata ulkopuolisen tarkkailijan seuraamaan töiden edistymistä.



Luovutus
Kun työt alkavat olla loppusuoralla, vahvistamme sinulle muuttopäivän. Tämä tapahtuu noin kuukausi ennen luovutusta, joten sinulle jää reilusti aikaa valmistella muuttoa.

Ennen kodin luovutusta, kutsumme sinut myös muuttotarkastukseen, ja pääset kiertämään kotisi yhdessä rakentajien kanssa. Kierroksella tehdään vielä vika- ja puutelista, jotta viimeinenkin yksityiskohta on valmis ja viimeistelty muuttopäivänä.


Mikäli kotisi valmistuu keskellä talvea, tulemme vielä keväällä tekemään pihatyöt valmiiksi.


Jälkimarkkinointi ja vuosikorjaukset
Kun kotisi on vuoden vanha, pidämme vuositarkastukset ja korjaukset. Rakennamme koteja pääasiassa puusta. Puu on elävä materiaali, joten ensimmäisen vuoden aikana, käytyään läpi neljä vuodenaikaa, talo asettuu paikalleen. Yleensä korjattavat asiat ovat kosmeettisia, kuten pieniä halkeamia sisäseinissä, irvistäviä lattialistoja.

Toivommekin että asiakkaamme tekevät ensimmäisen vuoden aikana havaitsemistaan virheistä listaa, jota voidaan hyödyntää vuosikorjauksia suunnitellessa. Mikäli kodissasi ilmenisi jotain normaalia asumista haittavaa vikaa, tulemme tietenkin mahdollisimman pian paikalle korjaamaan vika.

Toivottavasti osasimme tässä tekstissä avata sinulle pääpiirteissään uuden omakotitalon ostamisen prosessin. Uskomme, että tämä prosessi on yksinkertainen ja taatusti vaivaton. Ota yhteyttä ja keskustellaan miten voimme toteuttaa sinun unelmasi!