5 kiinnostavaa asuinaluetta, joihin kannattaa tutustua, kun aiot muuttaa pääkaupunkiseudulle

5 kiinnostavaa asuinaluetta, joihin kannattaa tutustua, kun aiot muuttaa pääkaupunkiseudulle

Muutto pääkaupunkiseudulle voi tulla eteen esimerkiksi työpaikan tai opiskelun vuoksi. Mutta mikä asuinalue pääkaupunkiseudulla kannattaa valita? Sopivan asuinalueen etsinnässä kannattaa pitää mielessä omat tarpeesi ja toiveesi, kuten kulkumatkat työpaikalle ja harrastuksiin, palveluiden läheisyys ja asuinalueen yleinen ilmapiiri. Toisille meistä sopii urbaanimpi ympäristö ja toinen tarvitsee enemmän tilaa ympärilleen. Pääkaupunkiseutu ei ole pelkkää betoniviidakkoa: se tarjoaa paljon erilaisia asuinalueita, joista valita itselleen sopivin.

Nyt esittelemme 5 kiinnostavaa asuinaluetta pääkaupunkiseudulla: ainakin näitä pientalovaltaisia alueita kannattaa pitää silmällä jos haluat asua pääkaupunkiseudulla omakotitalossa!

Mankkaa

Mankkaa on perheiden suosima rauhallinen asuinalue Espoossa. Asunnot Mankkaalla ovat enimmäkseen tilavia pientalokoteja, mutta alueelta löytyy myös joitain kerrostaloja. Vehreät pihapiirit ja puiden reunustamat rauhalliset tiet muodostavat lapsiperheelle viihtyisän ja turvallisen asuinpaikan.

Mankkaalta löytyvät perheille tärkeät koulut, päiväkodit ja harrastusmahdollisuudet. Alueen keskus tarjoaa esimerkiksi tanssi- ja joogatunteja. Mankkaalta on myös hyvät kulkuyhteydet niin autolla kuin julkisilla useaan suuntaan. Kehä 3 ja Länsiväylä vievät autoilijan nopeasti niin lentokentälle kuin Helsingin keskustaankin ja aluetta palvelevat myös useat bussilinjat.

Katso Sajuconin uusi kohde Mankkaalla: Asunto Oy Espoon Sädelatva tarjoaa elegantteja ja valoisia koteja rauhallisella Mankkaalla.

Pakila

Pakila on Pohjois-Helsingin keidas. Alue on tunnettu perinteikkäistä, tunnelmallisista rintamamiestaloistaan vehreine pihapiireineen. Pakilasta löytyy kuitenkin myös moderneja, valoisia ja huolettomia uudiskohteita, kuten Helsingin Elonkulma.

Palveluiden osalta Pakila tarjoaa päiväkoteja, kouluja ja päivittäistavarakauppoja. Alue sijaitsee aivan Helsingin suuren Keskuspuiston ja Pirkkolan urheilupuiston kupeessa, eli niin kesäiset kuin talvisetkin urheiluharrastukset löytyvät aina lyhyen kävely- tai bussimatkan päästä. Naapurialueelta Paloheinästä löytyy terveyskeskus ja esimerkiksi golfin harjoitusalue ja pieni golfkenttä. Pakila sopiikin täydellisesti rauhaa ja luontoa arvostavalle aktiivisesti harrastavalle perheelle.

Ylästö

Ylästö on historiallinen, mutta asuntokannaltaan moderni asuinalue Vantaan keskellä. Ylästö on vanhaa kartanoaluetta ja muistutuksena historiasta alueelta löytyykin vielä vanhoja kartanorakennuksia ja maalaisidyllin tunnelmaa. Kaunis Vantaanjoen ranta tarjoaa ylästöläisille upeita ulkoilureittejä ja joella voi harrastaa esimerkiksi kalastusta.

Ylästöä palvelee kauppakeskus Jumbo ja viihdekeskus Flamingo, joista löytyy esimerkiksi isot ruokakaupat, vaateliikkeitä, elokuvateatteri ja kylpylä. Kehä 3 tarjoaa nopeat kulkuyhteydet autolla minne vain pääkaupunkiseudulla, ja alueella liikennöi myös useita bussilinjoja.

Asunnot Ylästössä ovat lähes ainoastaan pientalokoteja. Alueen kodit ovat muuhun pääkaupunkiseutuun verrattuna pinta-aloiltaan suuria ja Ylästö onkin perheiden suosiossa. Rauhallinen ja luonnonläheinen alue tarjoaa perheille turvallisen ympäristön palveluiden lähellä. Voit tutustua esimerkiksi Sajuconin Vantaan Peltosirkku -paritaloihin.

Vartiokylä

Puistomainen Vartiokylä sijaitsee itäisessä Helsingissä omassa rauhassaan meren äärellä, mutta kuitenkin vain lyhyen metromatkan päässä Helsingin keskustasta ja Itäkeskuksen kattavista palveluista ja harrastuspaikoista.

Vartiokylä on siisti ja rauhallinen asuinalue, joka houkuttelee erityisesti merellisestä tunnelmallaan. Vartiokylän useat veneily- ja melontaseurat mahdollistavat koko perheen harrastukset vesillä.

Vartiokylästä löytyy lähinnä pientalokoteja suurine viihtyisine pihoineen. Nyt voit tutustua esimerkiksi Sajuconin uuteen Asunto Oy Helsingin Palttinaan.

Laaksolahti

Laaksolahti on rauhallinen asuinalue Espoossa, lyhyen matkan päässä Leppävaaran palveluista ja junayhteydestä Helsingin keskustaan. Vanha huvila-alue pitää sisällään lähinnä tilavia pientaloja. Rakennuskantaa on paljon 1960-luvulta, mutta alueella on myös runsaasti uusia moderneja koteja, kuten Villa Dalsvik Jupperin suositulla alueella.

Laaksolahti asuinalueena on perheiden suosiossa rauhallisuutensa ja turvallisuutensa ansiosta. Se tarjoaa perheille myös lähikoulun ja loistavat harrastusmahdollisuudet. Alueelta löytyy esimerkiksi jäähalli, tekonurmi ja upeita ulkoilureittejä Pitkäjärven rannalta. Järveltä löytyy myös useita uimapaikkoja!

 

Mietitkö vielä, mihin asettua pääkaupunkiseudulla?

Ota yhteyttä ja jutellaan tarkemmin juuri teidän perheenne tarpeista. Ja jos sinusta tuntuu että meidän pitäisi tehdä koteja sinun nykyisen asuinpaikkasi lähelle, mutta et ole nähnyt vielä Sajuconin tuotantoa alueellasi, vinkkaa siitä meille! Saattaa olla, että suunnittelemme parhaillaan jotain sinua kiinnostavaa.

Liity myös etuilijaksi, niin pysyt varmasti kartalla uusista kodeista alueellasi.


Lisää meistä:

Miten palvelumme eroaa talopaketeista
Lue lisää
Asuntomyyjämme kertoo miten RS-asuntokauppa toimii
Lue lisää