Viisi vinkkiä keittiösuunnitteluun

Viisi vinkkiä keittiösuunnitteluun
Kiintokalustesuunnittelijamme Säde Luttinen kertoo viisi vinkkiä, jotka kannattaa ottaa huomioon omaa keittiötä suunnitellessa.
Mitäpä olisi koti ilman keittiötä? Me täällä Sajuconilla emme ainakaan keksi yhtään kotia, jossa ei olisi keittiötä (vinkkaa meille, jos tiedät kodin ilman keittiötä, olemme aidosti kiinnostuneita!). Voidaankin hyvällä syyllä todeta, että keittiö on kodin sydän: keittiössä kokataan ja syödään, mutta myös oleillaan, riidellään ja toivottavasti myös sovitaan. Ilman olohuonetta tai saunaa pärjää hyvin, mutta ilman kunnollista keittiötä luvassa on ongelmia, tai ainakin nälkä!Koska käytännössä kaikki Sajuconin rakentamat kodit hankitaan omaksi kodiksi, on myös keittiöllä sekä kiintokalusteilla asuntojen suunnittelussamme erityinen painoarvo. Keittiö- ja kalustesuunnittelusta Sajuconilla vastaa Säde Luttinen. Säde palvelee asiakkaitaan Vantaan Viertolassa sijaitsevassa showroomissa, jossa on esillä mallikeittiö sekä laaja valikoima erilaisia työtasoja, kalusteovia, ovimekanismeja ja materiaalivaihtoehtoja.

Säden tehtävänä Sajuconilla on suunnitella kotien vakiokalustus, ja huolehtia että asiakkaat saavat tarvittaessa apua keittiö- ja kiintokalustemuutoksiin. Säde on työuransa aikana ehtinyt suunnitella yli 500 keittiötä, joten kokemusta taatusti riittää jaettavaksi asti, ja Säde onkin lupautunut antamaan omat viisi vinkkiään keittiön ja kiintokalusteiden suunnitteluun liittyen. Toivottavasti näistä vinkeistä on apua!

5 vinkkiä
1. Pitäydy kolmessa päävärissä, jos mahdollista
Näin kodista ja sen yleisilmeestä tulee rauhallisempi – eivätkä sävyt riitele liikaa keskenään. Suosi myös ajattomia, maltillisia sävyjä kalusteissa. Seiniä on helpompi maalata uudestaan, kuin vaihtaa kalusteita!


2. Jos haluat ripauksen luksusta keittiöön – harkitse epäsuoraa valaistusta
Epäsuora valaistus kaappien päällä tai alhaalla sokkelissa tekevät ihmeitä ja antavat keittiölle persoonallisen ilmeen.


3. Huomioi esteetön kulku
Sijoita allas, liesi ja kylmälaite erilleen toisistaan – mikäli keittiössäsi on saareke, pyri muodostamaan näistä elementeistä kolmio. Huomaat eron arjessa!


4. Luo kodinhoitohuoneeseen lisää tilan tuntua peilillä
Kodinhoitohuoneet ovat usein kapeita ja pitkiä. Saat lisää tilan tuntua nostamalla yläkaappeja ylöspäin ja sijoittamalla kasvaneeseen välitilaan peilin. Erityisesti vaippaikäisten lasten kanssa työtason takana olevasta peilistä on apua, tiedätte kyllä miksi..


5. Toteuta juuri sinun näköisesi unelma!
Tärkein vinkkini! Tee kodista ja sen sydämestä juuri sinun näköisesi. Tärkeintä kodissa kuitenkin on, että juuri sinä viihdyt – älä suunnittele keittiötä vieraita, isovanhempia tai ketään muuta varten.
Säteen palvelusta pääset nauttimaan, mikäli ostat kodin, jonka rakentaminen vielä riittävän aikaisessa vaiheessa. Kannattaakin liittyä Sajuconin etuilijalistalle, niin saat varmasti ajoissa tiedon mikäli tarjolle tulee sinulle sopiva koti.

Liittymään pääset täältä: https://sajucon.fi/liity-etuilijoihin/

P.S. jos kodin tarve on pikaisempi etkä ehdi odottamaan, meiltä löytyy varmasti useampi tutustumisen arvoinen vaihtoehto. Klikkaa alta ja jutellaan lisää!
Ota yhteyttä