AS. OY HELSINGIN PALTTINA

Raitamäentie 26, 00950 Helsinki

Paritalo, 3h + k. + khh. + sauna + var./tekn., 68 m2
Erillistalo, 5h + k. + khh. + sauna + var./tekn., 99 m2

Uusia erillistaloja Helsingin Vartiokylään!

Asunto Oy Helsingin Palttina rakennetaan Vartiokylään osoitteeseen Raitamäentie 26.


Lue esite Katso hinnasto Ota yhteyttä

Nämä ihastuttavalla ja vehreällä pientaloalueella sijaitsevat kodit hurmaavat tehokkaalla tilasuunnittelullaan ja modernia pohjoista arkkitehtuuria edustavalla ilmeellään. Vaalea puuverhoilu ja selkeät linjat luovat ajattoman ja raikkaan vaikutelman, ja suuret maisemaikkunat päästävät valon tulvimaan alakerran yhdistettyyn oleskelu- ja ruokailutilaan. Pensasaidan reunustama piha ja terassi tarjoavat kotoisat puitteet kesäiseen illanviettoon tai saunaillan jälkeiseen rentoutumiseen.

Paritaloasunnoista löytyy kaksi tilavaa makuuhuonetta ja erillistalosta neljä. Kodinhoitohuone ja erillinen varastotila pitävät huolen siitä, että arki kulkee kätevästi myös ajan kuluessa ja elämäntilanteiden vaihtuessa.

Huolella valitut pintamateriaalit kestävät niin aikaa kuin kulutustakin, ja laadukkaat kodinkoneet tuovat elämään silauksen arjen ylellisyyttä. Lämmitysmuotona toimii miellyttävä ja energiatehokas vesikiertoinen lattialämmitys poistoilmalämpöpumpulla.


Ota yhteyttä ja kysy lisää!

Arttu Saartoala

040 0294 238

As. Oy Helsingin Palttinan alustavat asuntopohjat


Sijaintina Vartioharju

Vartioharju on Helsingin itäiseen suurpiiriin kuuluva noin 6000 asukkaan asuinalue. Rauhallinen Vartioharju tunnetaan kaartuvista kaduistaan, joita viehättävät pientalot ja puistomaiset pihat reunustavat. Parin kilometrin päässä siintävä Vartiokylänlahti uimarantoineen ja venesatamineen tuo alueelle merellistä tunnelmaa, minkä lisäksi lähialueilta löytyy runsaasti puistoja ja kiehtovia luontokohteita kuten Mustavuoren lehto ja Vartiokylän linnavuori.

Keskustan sykkeeseen pääsee Itäväylää pitkin kätevästi parissakymmenessä minuutissa, mutta sujuvien julkisen liikenteen yhteyksien ansiosta alueella pärjää mainiosti autottakin.

Vartioharjussa viihdytään erinomaisesti, mistä kertoo sekin, että Vartioharju tunnetaan Helsingin helsinkiläisimpänä asuinalueena: sen asukkaista suhteessa suurin osa on syntyperäisiä paikkakuntalaisia.

Alueen palvelut

Vartioharjussa asuvat saavat nauttia erittäin kattavista palveluista. Päivittäistavarakaupat, päiväkodit ja opinahjot alakoulusta ammattikorkeakouluun löytyvät kaikki parin kilometrin säteeltä, minkä lisäksi lähistöllä on useita persoonallisia ja tunnelmallisia paikkoja kuten historiaa haviseva Puotilan kartano ravintoloineen ja rannan ihastuttavat kahvituvat. Erilaisia harrastus- ja vapaa-ajanviettomahdollisuuksia tarjoavat alueen lukuisat veneily- ja melontaseurat, urheilukentät ja –keskukset. Mikäli mielii kuitenkin merta edemmäs kalaan, on kauppakeskus Itikseen vain parin kilometrin matka.

Puolentoista kilometrin päässä sijaitsevalta Puotilan metroasemalta pääsee Helsingin keskustaan noin viidessätoista minuutissa, minkä lisäksi bussit kulkevat jatkuvasti vain muutaman sadan metrin päässä olevalta bussipysäkiltä.

Sivulla esitetyt havainnekuvat ovat taiteilijan näkemyksiä tai kuvituskuvia ja ne saattavat sisältää lisämaksullisia pintamateriaaleja. Havainnekuvat eivät välttämättä vastaa asunnon toteutusta.
Ota yhteyttä Kaikki kohteemme

Sivulla esitetyt havainnekuvat ovat taiteilijan näkemyksiä tai kuvituskuvia ja ne saattavat sisältää lisämaksullisia pintamateriaaleja. Havainnekuvat eivät välttämättä vastaa asunnon toteutusta.

Liity Etuilijoihin

Tietoa RS-kaupasta

Mikä RS-kauppa?

RS-kaupassa ostaja on mukana rakentamisen ajan ja maksaa asunnon myyntihintaa osissa rakentamisen aikana. RS-kohteen pintamateriaaleihin ja muutamiin muihin seikkoihin on mahdollista vaikuttaa, jos on tehnyt kaupat kohteesta ajoissa.

Nyt löytyi sopiva asunto! Miten toimin seuraavaksi?

Hienoa, että sopiva asunto löytyi!  

Asuntojen ollessa ennakkomarkkinoinnissa, voit varata sinua miellyttävän asunnon ilman sitoumuksia. Varauksen vakuudeksi pyydämme sinua maksamaan hinnastossa näkyvän varausmaksun, mutta mikäli tulet toisiin ajatuksiin asunnon ostamisen suhteen ja perut varauksen, saat varausmaksun aina välittömästi takaisin. Varausmaksu hyvitetään ensimmäisestä maksuerästä. 

Kun ennakkomarkkinointi on päättynyt, tehdään asunnosta varaajien kanssa kaupat. Mikäli asuntoja jää tämän jälkeen vapaaksi, loput asunnot myydään rakentamisen aikana halukkaille ostajille.

Milloin sitovat kaupat tehdään?

Sitovat kaupat tehdään, kun rakennushanketta hoitava RS-pankki antaa meille luvan aloittaa kauppojen tekemisen. Me kutsumme tätä hetkeä kaupantekovalmiudeksi. Kun yhtiöön saadaan kaupantekovalmius, toimitamme varaajille kauppakirjaluonnokset, perustettavaan taloyhtiöön liittyvät asiakirjat sekä RS-kauppaan liittyvät todistukset. Näihin dokumentteihin on syytä tutustua kaikessa rauhassa, ja myyntitiimimme auttaa mielellään, mikäli sinulla herää mitä tahansa kysymyksiä!

Miten asunnon maksaminen tapahtuu?

RS-kaupassa asuntojen hinta koostuu usein myyntihinnasta ja yhtiölainasta. Sajuconille maksetaan rakentamisen aikana asunnon myyntihinta tyypillisesti viidessä eri erässä. Ensimmäinen erä tulee maksettavaksi, kun kauppakirja allekirjoitetaan, ja viimeiset erät kun asunnot ovat valmiita. Yhtiölainan voit maksaa, kun muutat asuntoon ja omistusoikeus on siirtynyt sinulle. Pyydämme sinua ilmoittamaan yhtiölainan maksusta noin 1kk ennen valmistumista.

Valinnainen vuokratontti. Mikä se on?

Valinnainen vuokratontti tarjoaa asunnon ostajalle joustoa asunnon hankintaan. Voit tilanteesi mukaan valita, ostatko asuntoon liittyvän tonttiosuuden vai jäätkö tontille vuokralle. Tonttiosuus on tyypillisesti mahdollista ostaa asunnon valmistumisen yhteydessä tai tämän jälkeen aina vuosittain.

Tonttivuokra ja tontin lunastushinta on tyypillisesti sidottu elinkustannusindeksiin, ja vuokra-ajat ovat yleensä 50 vuotta. Sajucon maksaa tonttivuokrat aina asuntojen luovutukseen saakka.

Haluan vaikuttaa asunnon pintamateriaaleihin. Miten tämä onnistuu?

Kun olet tehnyt asuntokaupat, saat meiltä ohjeet ja aikataulun sisustusvalintoja varten. Asunnon sisustusesitteestä löydät valikoiman maksuttomia vaihtoehtoja mm. parketin, laattojen ja keittiön osalta. Kuulemme myös mielellään sinun toiveitasi jo asuntojen ennakkomarkkinoinnin aikana!

Sisustusesitteen ulkopuoliset muutostyöt ovat maksullisia. Kaupan jälkeen sisustusvastaavamme käy läpi toiveesi, ja laskee sinulle mitä toivomasi muutokset maksavat. Maksulliset muutostyöt laskutetaan, kun asunto on valmis.

Keittiön ja kiintokalusteiden osalta muutostyöt tehdään yhdessä yhteistyökumppanimme kanssa. Sisustusesitteen ulkopuoliset muutostyöt kiintokalusteisiin ja keittiöön ovat myös maksullisia.

Mitä muita maksuja minulle tulee rakentamisen ajalta? Milloin yhtiövastikkeiden maksu alkaa?

Rakentamisen aikana maksetaan vain asunnon myyntihinta. Sajucon maksaa taloyhtiöön liittyvät kulut aina asuntojen luovutukseen saakka.

Haluan vaikuttaa asunnon pohjaratkaisuun. Miten tämä onnistuu?

Valitettavasti asunnon pohjaratkaisuun ei yleensä ole mahdollista vaikuttaa.

Mitä tapahtuu muuton jälkeen?

Onnea uuteen kotiin! Muutaman viikon kuluttua muutosta tulemme pitämään asuntoon käyttöönottokoulutuksen. Käyttöönottokoulutuksessa asiantuntijamme käy läpi kanssasi talon lämmitys- ja ilmanvaihtolaitteen sekä antaa hyödyllisiä vinkkejä talotekniikkaan liittyen.

Noin kolme kuukautta muutosta pidetään taloyhtiön ensimmäinen yhtiökokous, jossa taloyhtiön hallinto luovutetaan asukkaille.

Noin 12–15 kuukautta muuton jälkeen teemme asuntoihin tarkastukset sekä tarvittavat korjaukset. Rakenteellinen vastuu asunnoista säilyy meillä asuntokauppalain mukaisesti aina 10 vuotta, joten voit asua useita vuosi turvallisesti vailla pelkoa isoista korjauskuluista!

Ostajan turva RS-kaupassa

RS-kaupassa ostajan turvaksi asunto-osakeyhtiön perustajaosakas, eli useimmin kohteen rakennuttaja, luovuttaa kohteen turva-asiakirjat pankille säilytettäviksi.  

Turva-asiakirjat ovat asuntokauppalaissa määriteltyjä ja niitä ovat esimerkiksi yhtiöjärjestys, yhtiön kaupparekisteriote ja yhtiön taloussuunnitelma. Ostajalla on oikeus tutustua turva-asiakirjoihin ennen kaupantekoa. Oleellinen asia RS-kaupassa on myös se, että perustajaosakkaan on asetettava asuntokauppalaissa pakolliset vakuudet osakkeenostajien turvaksi. Nämä vakuudet suojaavat ostajaa esimerkiksi rakentajan konkurssin varalta.

Hyödyllisiä linkkejä

Suosittelemme myös tutustumaan Rakennusteollisuus RT:n asunnon ostajan oppaaseen: https://www.rakennusteollisuus.fi/Tietoa-alasta/Asuminen/Uuden-asunnon-ostajalle/

Ota yhteyttä Sivun alkuun Kaikki kohteemme