AS. OY HELSINGIN ELONKULMA

Elontie 41, 00660 Helsinki

Erillistalo, 4h + k. + khh. + sauna, 93,5 m2

Uusia erillistaloja Helsingin Pakilaan!

Asunto Oy Helsingin Elonkulma rakennetaan Pakilaan osoitteeseen Elontie 41.


Lue esite Katso Hinnasto Ota yhteyttä

Näissä hurmaavissa kodeissa perinteikäs puu ja maanläheinen värimaailma yhdistyvät raikkaalla tavalla moderniin muotokieleen. Pohjaratkaisu on selkeä ja käytännöllinen: kodinhoitohuone on heti eteisessä arkea sujuvoittamassa, ja oleskelu- ja ruokailutila yhdistyvät saumattomasti yhdeksi avaraksi tilaksi, johon luonnonvalo soljuu suurista maisemaikkunoista. Kolme makuuhuonetta tekevät näistä kodeista loistavan valinnan lapsiperheelle tai omaa tilaa arvostavalle. Pergolalla puolittain katettu terassi pensasaidan reunustamalla pihalla tarjoaa upeat puitteet rentouttavaan illanviettoon.

Kylpyhuoneessa pääsee nauttimaan todellisesta arjen luksuksesta ylellisessä sadesuihkussa ja lasiseinäisessä saunassa, jossa on trendikäs lauteisiin upotettu kiuas. Erillinen varastotila auttaa pitämään arjen järjestyksessä ajan kuluessakin. Laadukkaat kodinkoneet ja huolella valitut pintamateriaalit viimeistelevät kodin ajattoman ja tyylikkään ilmeen.


Ota yhteyttä ja kysy lisää!

Perttu Takkinen

044 0551 050

As. Oy Helsingin Elonkulma alustavat asuntopohjat


Sijaintina Pakila

Vehreistä kujistaan ja idyllisistä rintamamiestaloistaan tunnettu Länsi-Pakila on Pakilan kaupunginosaan kuuluva asuinalue Pohjois-Helsingissä, noin kymmenen kilometrin päässä ydinkeskustasta. Alueen persoonallinen ilme yhdistettynä loistaviin palveluihin ja kulkuyhteyksiin tekevät Länsi-Pakilasta erittäin halutun asuinalueen. Alueella asuu pysyvästi noin 7000 asukasta.

Länsi-Pakilassa saa nauttia sekä keskeisen sijainnin kätevyydestä että luonnonläheisestä tunnelmasta. Lähistöltä löytyy useita virkistysalueita kuten Keskuspuisto ja kukkaloistostaan tunnettu Pakilan siirtolapuutarha, ja Kehä I:stä ja Tuusulanväylää pitkin pääsee liikkumaan mutkattomasti mihin suuntaan hyvänsä.

Alueen palvelut

Länsi-Pakilassa kaikki sujuvan arjen kannalta oleelliset palvelut ovat aivan lähettyvillä. Lähistöltä löytyy useita kouluja, päiväkoteja ja päivittäistavarakauppoja sekä joitain erikoisliikkeitä ja palveluita kuten kirjasto, apteekki ja kukkakauppa. Lähin terveysasema on vain kilometrin päässä Paloheinän puolella.

Kattavien peruspalveluiden lisäksi Länsi-Pakila tarjoaa asukkailleen loistavat harrastus- ja vapaa-ajanviettomahdollisuudet. Keskuspuiston upeat ulkoilureitit houkuttelevat luontoon liikkumaan, ja Pirkkolan liikuntapuistossa voi harrastaa useita eri urheilulajeja ympäri vuoden. Kulttuuri- ja taidekasvatusta tarjoavat Pakilan musiikkiopisto sekä Pohjois-Helsingin kuvataidekoulu, ja paikallinen nuorisotalo järjestää alueen nuorille monipuolista toimintaa.

Kulkuyhteydet ovat Länsi-Pakilassa niin ikään erinomaiset. Paikasta toiseen on helppo liikkua autoillen, pyöräillen tai julkisilla, ja Helsingin keskustaan pääsee suoralla bussiyhteydellä puolessa tunnissa.

Sivulla esitetyt havainnekuvat ovat taiteilijan näkemyksiä tai kuvituskuvia ja ne saattavat sisältää lisämaksullisia pintamateriaaleja. Havainnekuvat eivät välttämättä vastaa asunnon toteutusta.
Ota yhteyttä Kaikki kohteemme

Sivulla esitetyt havainnekuvat ovat taiteilijan näkemyksiä tai kuvituskuvia ja ne saattavat sisältää lisämaksullisia pintamateriaaleja. Havainnekuvat eivät välttämättä vastaa asunnon toteutusta.

Liity Etuilijoihin

Tietoa RS-kaupasta

Mikä RS-kauppa?

RS-kaupassa ostaja on mukana rakentamisen ajan ja maksaa asunnon myyntihintaa osissa rakentamisen aikana. RS-kohteen pintamateriaaleihin ja muutamiin muihin seikkoihin on mahdollista vaikuttaa, jos on tehnyt kaupat kohteesta ajoissa.

Nyt löytyi sopiva asunto! Miten toimin seuraavaksi?

Hienoa, että sopiva asunto löytyi!  

Asuntojen ollessa ennakkomarkkinoinnissa, voit varata sinua miellyttävän asunnon ilman sitoumuksia. Varauksen vakuudeksi pyydämme sinua maksamaan hinnastossa näkyvän varausmaksun, mutta mikäli tulet toisiin ajatuksiin asunnon ostamisen suhteen ja perut varauksen, saat varausmaksun aina välittömästi takaisin. Varausmaksu hyvitetään ensimmäisestä maksuerästä. 

Kun ennakkomarkkinointi on päättynyt, tehdään asunnosta varaajien kanssa kaupat. Mikäli asuntoja jää tämän jälkeen vapaaksi, loput asunnot myydään rakentamisen aikana halukkaille ostajille.

Milloin sitovat kaupat tehdään?

Sitovat kaupat tehdään, kun rakennushanketta hoitava RS-pankki antaa meille luvan aloittaa kauppojen tekemisen. Me kutsumme tätä hetkeä kaupantekovalmiudeksi. Kun yhtiöön saadaan kaupantekovalmius, toimitamme varaajille kauppakirjaluonnokset, perustettavaan taloyhtiöön liittyvät asiakirjat sekä RS-kauppaan liittyvät todistukset. Näihin dokumentteihin on syytä tutustua kaikessa rauhassa, ja myyntitiimimme auttaa mielellään, mikäli sinulla herää mitä tahansa kysymyksiä!

Miten asunnon maksaminen tapahtuu?

RS-kaupassa asuntojen hinta koostuu usein myyntihinnasta ja yhtiölainasta. Sajuconille maksetaan rakentamisen aikana asunnon myyntihinta tyypillisesti viidessä eri erässä. Ensimmäinen erä tulee maksettavaksi, kun kauppakirja allekirjoitetaan, ja viimeiset erät kun asunnot ovat valmiita. Yhtiölainan voit maksaa, kun muutat asuntoon ja omistusoikeus on siirtynyt sinulle. Pyydämme sinua ilmoittamaan yhtiölainan maksusta noin 1kk ennen valmistumista.

Valinnainen vuokratontti. Mikä se on?

Valinnainen vuokratontti tarjoaa asunnon ostajalle joustoa asunnon hankintaan. Voit tilanteesi mukaan valita, ostatko asuntoon liittyvän tonttiosuuden vai jäätkö tontille vuokralle. Tonttiosuus on tyypillisesti mahdollista ostaa asunnon valmistumisen yhteydessä tai tämän jälkeen aina vuosittain.

Tonttivuokra ja tontin lunastushinta on tyypillisesti sidottu elinkustannusindeksiin, ja vuokra-ajat ovat yleensä 50 vuotta. Sajucon maksaa tonttivuokrat aina asuntojen luovutukseen saakka.

Haluan vaikuttaa asunnon pintamateriaaleihin. Miten tämä onnistuu?

Kun olet tehnyt asuntokaupat, saat meiltä ohjeet ja aikataulun sisustusvalintoja varten. Asunnon sisustusesitteestä löydät valikoiman maksuttomia vaihtoehtoja mm. parketin, laattojen ja keittiön osalta. Kuulemme myös mielellään sinun toiveitasi jo asuntojen ennakkomarkkinoinnin aikana!

Sisustusesitteen ulkopuoliset muutostyöt ovat maksullisia. Kaupan jälkeen sisustusvastaavamme käy läpi toiveesi, ja laskee sinulle mitä toivomasi muutokset maksavat. Maksulliset muutostyöt laskutetaan, kun asunto on valmis.

Keittiön ja kiintokalusteiden osalta muutostyöt tehdään yhdessä yhteistyökumppanimme kanssa. Sisustusesitteen ulkopuoliset muutostyöt kiintokalusteisiin ja keittiöön ovat myös maksullisia.

Mitä muita maksuja minulle tulee rakentamisen ajalta? Milloin yhtiövastikkeiden maksu alkaa?

Rakentamisen aikana maksetaan vain asunnon myyntihinta. Sajucon maksaa taloyhtiöön liittyvät kulut aina asuntojen luovutukseen saakka.

Haluan vaikuttaa asunnon pohjaratkaisuun. Miten tämä onnistuu?

Valitettavasti asunnon pohjaratkaisuun ei yleensä ole mahdollista vaikuttaa.

Mitä tapahtuu muuton jälkeen?

Onnea uuteen kotiin! Muutaman viikon kuluttua muutosta tulemme pitämään asuntoon käyttöönottokoulutuksen. Käyttöönottokoulutuksessa asiantuntijamme käy läpi kanssasi talon lämmitys- ja ilmanvaihtolaitteen sekä antaa hyödyllisiä vinkkejä talotekniikkaan liittyen.

Noin kolme kuukautta muutosta pidetään taloyhtiön ensimmäinen yhtiökokous, jossa taloyhtiön hallinto luovutetaan asukkaille.

Noin 12–15 kuukautta muuton jälkeen teemme asuntoihin tarkastukset sekä tarvittavat korjaukset. Rakenteellinen vastuu asunnoista säilyy meillä asuntokauppalain mukaisesti aina 10 vuotta, joten voit asua useita vuosi turvallisesti vailla pelkoa isoista korjauskuluista!

Ostajan turva RS-kaupassa

RS-kaupassa ostajan turvaksi asunto-osakeyhtiön perustajaosakas, eli useimmin kohteen rakennuttaja, luovuttaa kohteen turva-asiakirjat pankille säilytettäviksi.  

Turva-asiakirjat ovat asuntokauppalaissa määriteltyjä ja niitä ovat esimerkiksi yhtiöjärjestys, yhtiön kaupparekisteriote ja yhtiön taloussuunnitelma. Ostajalla on oikeus tutustua turva-asiakirjoihin ennen kaupantekoa. Oleellinen asia RS-kaupassa on myös se, että perustajaosakkaan on asetettava asuntokauppalaissa pakolliset vakuudet osakkeenostajien turvaksi. Nämä vakuudet suojaavat ostajaa esimerkiksi rakentajan konkurssin varalta.

Hyödyllisiä linkkejä

Suosittelemme myös tutustumaan Rakennusteollisuus RT:n asunnon ostajan oppaaseen: https://www.rakennusteollisuus.fi/Tietoa-alasta/Asuminen/Uuden-asunnon-ostajalle/

Ota yhteyttä Sivun alkuun Kaikki kohteemme