Löysitkö uuden kodin, mutta oma on vielä myymättä? Lue tämä!

Löysitkö mielenkiintoisen kodin, mutta oma asunto on myymättä?

Unelmiesi uusi koti löytyi, mutta oma asunto on vielä myymättä ja rahoitus neuvottelematta? Älä luovu unelmastasi, vaan lue alta kuinka pääset kiinni unelmiesi kotiin!

Sijainti, sijainti, sijainti

Teemme Sajuconilla täydennysrakentamista, mikä tarkoittaa, että meillä saattaa olla tontti juuri sellaiselta sijainnilta, josta olet aina haaveillut. Sajuconin asiakastarinoissa toistuukin usein sama kaava: asiakkaallemme löytyi kiva koti sijainnilta, joka sopi täydellisesti perheen elämäntilanteeseen.

Kun uusi koti on lähellä, ei tarvitse vaihtaa paikkakuntaa tai tärkeitä lähipalveluita. Koulualueet, päiväkodit ja työmatka pysyvät suunnilleen samana ja asiakkaamme pääsevät muuttamaan uuteen, paremmin perheen tarpeita vastaavaan kotiin.

Koska sijainti on useimmille asiakkaillemme tärkeä, usein omaa asuntoa ei ole myyty ennen kuin on varmaa että sopivalta alueelta löytyy uusi koti.

Mistä lähteä liikkeelle?

Ensimmäiseksi – kerro meille tilanteestasi! Käydään yhdessä erilaiset vaihtoehdot läpi, ja kuulet samalla mitkä ovat seuraavat askeleet, joita sinun kannattaa ottaa. Tärkein asia kuitenkin alkuun on riittävän rahoituksen varmistaminen. Mikäli tarvitset asuntolainaa asunnon ostoa varten, voimme olla avuksi.

Meillä on mahdollisuus tarjota nopeaa keskusteluapua useamman pankin kanssa, ja saat nopeasti kuvan siitä, millainen rahoitus sopisi sinulle. Muutama asia kuitenkin kannattaa ottaa huomioon, joten jatka lukemista.

Asuntolaina: valmis vs. rakenteilla oleva

Helpointa on tietenkin päästä käsiksi asuntoon, mikäli sinulla on lainalupaus valmiina ja oma asunto myytynä, tai edellinen asuntolaina maksettuna. Usein näin ei kuitenkaan ole, mutta se ei tarkoita, että sinun tarvitsisi luovuttaa asuntounelman suhteen.

Osa Sajuconin rakentamista asunnoista myydään täysin muuttovalmiina. Valmiin asunnon osalta kauppahinta tulee suorittaa kerralla – ja jonka jälkeen saat avaimet uuteen kotiisi. Tämä saattaa asettaa rajoitteita oston suhteen, mikäli asut omassa asunnossa, jossa on lainaa vielä jäljellä. Mikäli lainaa ei ole paljon, on varmasti mahdollista järjestää lisälainaa, jolloin pääset tekemään nopeammin tarjouksen. Kannattaa keskustella pankin kanssa asiasta rauhassa, ja tehdä omasta taloudesta ja sen kestokyvystä laskelmat. Hyödynnä Sajuconin myyjien kontakteja pankkeihin, ja pääset nopeammin keskustelemaan rahoituksesta.

Rakenteilla olevan asunnon kaupassa rahoitustarve kasvaa pienissä erissä talojen valmistuessa. Esimerkiksi n. 350 000 €:n arvoisen omakotitalon rahoitustarve kasvaa n. 30 – 50 000 €/kk aina valmistumiseen saakka. Tämä voi antaa joustoa rahoituksen järjestämiseen.

Oman asunnon myynti

Mikäli asut omassa kodissa, ja löydät kiinnostavan kodin etkä pysty ottamaan nykyisen asuntolainan päälle uutta – älä epäröi laittaa omaa kotia myyntiin. Otsikot ovat täynnä synkkiä uutisia, kuinka asuntokauppa on jäissä ja mikään ei mene kaupaksi. Kannattaa kuitenkin muistaa, että mikään ei myy paremmin kuin lehtien synkät lööpit.

Omalle kodille on edelleen runsaasti ostajia, kunhan muistat hinnoitella kotisi realistisesti. Tarvitset kotiisi vain yhden ostajan. Esimerkiksi me täällä Sajuconilla olemme vuoden aikana myyneet yli 100 asuntoa ympäri pääkaupunkiseutua – ihan tavallisille perheille. Oman asunnon ostopäätökseen tai kodin vaihtotarpeeseen vaikuttavat elämäntilanteen muutokset, ei korkoympäristön vaihtelu tai suhdanteet.

Kutsu kiinteistönvälittäjä käymään, ja tee toimeksiantosopimus. Jos oma unelma-asuntosi menee nenän edestä, on todennäköistä, että meillä on jo seuraava rakennuspaikka naapurista tiedossa…


Lopuksi

Kun löydät meiltä sopivan asunnon, ei kannata jäädä aikailemaan. Ota heti yhteyttä, ja lähdetään yhdessä kartoittamaan tilannettasi eteenpäin. Sinulla ei tarvitse olla omaa asuntoa myytynä tai aikaa pankista varattuna – me voimme auttaa molempien asioiden järjestämisessä!