KYLÄMÄINEN JA IDYLLINEN PERUSMÄKI
Espoon pohjoislaidalla sijaitseva Perusmäki hurmaa kylämäisellä tunnelmallaan ja idyllisillä maalaismaisemillaan. Laakeat pellot ja tuuheat metsät alkavat heti kotiovelta, eikä palveluiden pariin ole matkaa kuin pari kilometriä. Helsingin keskustaankin ajaa tarpeen vaatiessa vain puolessa tunnissa. Sanotaan tosin, että kerran Perusmäkeen muuttaneet eivät sieltä pois haikaile.

Tutustu Perusmäkeen ja löydä sydämesi koti!
Kyläyhteisön tunnelmaa
Vehreän luonnon ympäröimä Perusmäki tunnetaan erittäin rauhallisena ja turvallisena asuinalueena, jossa naapurit tuntevat toisensa ja lapset pyöräilevät laumoissa paikasta toiseen. Eräänlaisena paikallisena maamerkkinä pidetään Puimalan latoa, jossa järjestetään aika ajoin erilaista yhteisöllistä toimintaa kuten makkaranpaistoa, ryhmäliikuntaa ja taidenäyttelyitä. Ladon pihassa paikalliset lapset myyvät itse poimimiaan omenoita, ja silloin tällöin paikalla piipahtaa ruokarekkoja, joiden tarjonta vaihtelee thai-ruoasta korvapuusteihin.

Kerrostaloja Perusmäessä ei ole lainkaan, vaan rakennuskanta koostuu yksinomaan pientaloista. Asuntojen hintataso on kuitenkin muuta Espoota huomattavasti edullisempi.
Upea luonto alkaa kotiovelta
Perusmäessä luonnon pariin ei tarvitse erikseen lähteä – se alkaa heti kotiovelta! Runsaiden lähimetsien ja kumpuilevien peltojen keskeltä löytyy valaistuja ulkoilureittejä, joiden varsilla voi ihailla silmää hivelevän kauniita maalaismaisemia. Talvisin Perusmäen lapset pulkkailevat paikallisten Mammanmäeksi kutsumassa rinteessä, jonka juurelta pääsee myös hiihtoladuille. Sen lisäksi lähistöltä löytyy useita järviä ja lampia, joiden rannoille paikalliset kerääntyvät nauttimaan kesäpäivistä.
Pari kilometriä palveluihin
Suojaisasta sijainnista huolimatta palvelut ovat Perusmäessä lähellä. Alueella toimii useita suomen- ja ruotsinkielisiä päiväkoteja, minkä lisäksi Perusmäkeen on rakenteilla myös ensi vuonna toimintansa aloittava Peikkometsän liikuntapäiväkoti. Muutaman kilometrin päästä Niipperistä ja Kalajärveltä löytyy laajempi kirjo palveluita kuten ruokakauppoja, kouluja, ravintoloita, kirjasto ja terveysasema.

Harrastusmahdollisuudet ovat Perusmäessä monipuoliset: alueelta löytyy useita hevostalleja, frisbeegolf-rata, ulkopadelkenttä sekä golf-kenttä. Juvanpuiston urheilukentälle tehdään talvisin tekojää, ja Kalajärveltä löytyy lähin kuntosali. Pohjois-Espoossa toimii myös aktiivinen ulkoliikuntaryhmä.

Suuremman palvelutarpeen iskiessä Kehä III:sta pitkin ajaa kauppakeskus Jumboon viidessätoista minuutissa ja Helsingin keskustaan puolessa tunnissa.
Moderni 97 m2 erillistalo upealla kolmen metrin huonekorkeudella
4h+k+khh+s+var+tekn, 97,5 m2
As. Oy Espoon Valssi
Valssitie 5, 02920 Espoo
Lue lisää
Sajuconilla työskentelevä Alisa esittelee Perusmäkeä


Lisää meistä:

Myyjämme kertoo miten RS-kauppa toimii
Lue lisää
Hankekehittäjämme kertoo miten Sajuconin kohteet suunnitellaan
Lue lisää