Talousjohtajan terveiset: Sajuconin kasvu jatkuu vuonna 2022

Talousjohtajan terveiset

Sajuconin kasvu jatkuu vuonna 2022 hyvän ja osaavan henkilöstön johdolla

Sajucon on pääkaupunkiseudulla toimiva matalarakentamiseen erikoistunut konserni. Lisää Sajuconin toiminnasta ja historiasta voit lukea täältä

Sajuconin tavoitteet ovat vuonna 2022 korkealla. Tarkoitus on kasvaa yrityksenä ja rekrytoida kymmeniä uusia osaajia, jotka pääsevät täyttämään yhä useamman kodinostajan asuntohaaveet. 

Kovien tavoitteiden sävyttämän vuoden alkuun on hyvä katsastaa siihen, kuinka Sajuconin vuosi 2021 sujui. Yhtiön kuulumisista kertoo talousjohtaja Jarmo Heiskanen.  

Vuosi 2021 oli Sajuconille iso kasvun vuosi ja tähän asti yhtiön paras vuosi. Uusia koteja rakentui yli 120 ja yhtiössä aloitti yli 50 uutta työntekijää.

– Murtauduimme markkinoilla pääkaupunkiseudun suurimpien pientalorakentajien joukkoon, Heiskanen summaa. 

– Lähdimme vuoteen 2021 tavoitellen 65 miljoonan euron liikevaihtoa niin, että pitäisimme samalla kiinni laadukkaasta asuntotuotannosta. Lopulta pääsimme lähes 100 miljoonan euron liikevaihtoon aiempaa kannattavammin ja saimme asiakkailta positiivista palautetta. 

Vuonna 2021 Sajuconilla haluttiin panostaa enemmän myös osaavaan ja innostuneeseen henkilöstöön, joka on yrityksen menestyksen kulmakivi.

Haluamme julistaa avoimesti sellaisen asumisen ilosanomaa, joka täyttää ihmisten halut ja tarpeet.

– Haluamme palvella henkilöstöämme paremmin, joten muutimme uusiin väljempiin toimitiloihin Vantaan Vehkalaan juna-aseman lähelle hyvien kulkuyhteyksien päähän. Emmekä pane pahitteeksi toimiston yhteyteen rakennettuja saunatiloja, joissa voi päättää työpäivän virkistävään kylpyyn kylmäaltaan kautta. 

Kasvun jatkumiseen ovat Heiskasen mukaan avaimina kolme keskeistä asuntomarkkinoiden tarvetta: Suomalaiset haluavat asua omassa pientalossa, asunnoilta vaaditaan laadullisesti entistä enemmän ja näitä vaatimuksia täyttäviä asuntoja on tarjolla liian vähän.  

– Näiden tavoitteiden täyttämistä varten aiomme vahvistaa perustuksemme kulmakiveä, eli osaavaa henkilöstöä, Heiskanen toteaa. 

Vuoden 2022 aikana Sajuconin brändi uudistuu ja näkyvyys eri kanavissa lisääntyy. Tällä halutaan Heiskasen mukaan selkeyttää asiakkaiden ja potentiaalisten uusien työntekijöiden mielikuvaa yhtiöstä.

– Haluamme julistaa avoimesti sellaisen asumisen ilosanomaa, joka täyttää ihmisten halut ja tarpeet. 

Vuonna 2022 Sajucon täyttää yhä useamman asiakkaan asuntohaaveet, sillä luovutamme avaimet lähes 300 uuteen kotiin.

– Pääkaupunkiseudun pientalomarkkinat näyttävät meille suotuisilta tällä hetkellä. Haasteena meillä on kuitenkin asiakkaiden vaatimukset täyttävien rakennuspaikkojen saatavuus ja osaavien työntekijöiden jatkuva rekrytointi. 

“Ideaalitilanteessa rakentamamme asunto on kuin uniikki taideteos, jonka suunnittelussa ja toteutuksessa kohtaavat käytännöllinen suunnittelu sekä hieno ulkonäkö”, Heiskanen maalailee.

Sajucon rekrytoi tänäkin vuonna runsaasti uusia työntekijöitä eikä viime vuoden tahti, joka tarkoitti yhtä uutta työntekijää joka viikko, ole hidastumassa. 

–  Yhtiömme kasvaa työntekijöiden mukana ja tarjoaa mahdollisuuksia edetä urapolulla sekä kasvaa ihmisenä. Meille kannattaa hakea, jos haluaa mukaan toteuttamaan asiakkaiden unelmia ja siinä sivussa myös omia unelmia, Heiskanen päättää.

Lue lisää:

Näin sajuconin kohteet suunnitellaan

Lue lisää

Tutustu Sajuconiin

 

Lue lisää