ASUNTO OY VANTAAN TAIKA

Ahdetie 6, 01390 Vantaa

VIIHTYISÄ KOTI RAUHALLISESTA ILOLASTA

Kodikkaalle pientaloalueelle Vantaan Ilolaan rakentuu kuusi yksitasoista 96 m2 kokoista erillistaloa. Asunto Oy Vantaan Taian asuntojen pohjaratkaisut ovat selkeitä ja tilavia. Suunnittelussa on huomioitu asujan arki; tilavat kodinhoitohuoneet ja runsas säilytystila tekevät käytännön arjesta toimivaa. Asuinmukavuutta lisäävät myös avarat makuuhuoneet.

Tilavat terassit ja suojaisat pihat kutsuvat nauttimaan auringosta ja raittiista ilmasta. Avarat oleskelutilat puolestaan tarjoavat viihtyisät puitteet myös talvisten kelien ajanviettoon. Olohuone, ruokailutila ja keittiö ovat samassa tilassa ja mahdollistavat mukavan oleskelun suuremmallakin joukolla.

Tyylikkäät pintamateriaalit ja laadukkaat kodinkoneet tuovat asumiseen mukavuutta. Näissä rauhalliselle alueelle kohoavissa viihtyisissä kodeissa pääset nauttimaan toimivasta arjesta ja hyvistä ympäröivistä palveluista luonnonläheisyyttä unohtamatta.

SOITA JA VARAA

Perttu Takkinen puh. 044 055 1050

Tai ota yhteyttä lomakkeen kautta

Asemapiirrustus ja asuntopohjat

Sijaintina ILOLA

Rauhallisella omakotialueella Vantaan Ilolassa leppoisan arjen takaa ympärillä oleva luonto. Metsäpolut ovat satojen metrien päässä. Ilolasta löytyy myös tervaleppäkoivualue, joka nykyään tunnetaan Kylmäojan korven luonnonsuojelualueena. Kylmäojen korvessa, samoin kuin kymmenen kilometrin päässä sijaitsevassa Sipoonkorven kansallispuistossa pääsee tekemään pidempiäkin patikkaretkiä.  

Ilola on rakennettu sotavuosien jälkeisenä jälleenrakennuskautena sekä 1980–1990-luvuilla, jolloin se oli Vantaan nopeimmin kasvavia kaupunginosia. Ilola on rauhallinen omakotialue, jolla rentoa elämää helpottaa kaikki arjen kannalta tärkeimmät palvelut.  

Alueen palvelut

Ilolassa arki sujuu: päiväkodit, koulut ja kaupat sijaitsevat noin kilometrin päässä. Lähin bussipysäkki on kolmensadan metrin päässä. Autolla Ahdetieltä keskustaan pääsee hurauttamaan puolessa tunnissa. Lähellä ovat Tuusulanväylä ja Kehä 3. Matkaa Jumboon on reilut 10 minuuttia ja Tammistoon ajaa alle vartissa. Koivukylän kaupat ovat nekin lähellä. Ilola sopii sinulle, joka arvostat rauhaa ja arjen sujuvuutta. Elämä ei ole hassumpaa, kun ympäristön ja palvelujen puolesta arki rullaa.

Ilolan asukkaita hemmotellaan erinomaisilla ulkoilumahdollisuuksilla. Hiihdon hurmaa rakastavat pääsevät laduille melkein kotiovelta, sillä lumisina talvina lähellä sijaitsevaan puistoon ajetaan ladut. Muutaman kilometrin päässä sijaitsee myös Möskärin kuntoportaat, joten fyysisen kunnon ylläpito on hyvin helppoa.

Sivulla esitetyt havainnekuvat ovat taiteilijan näkemyksiä tai kuvituskuvia ja ne saattavat sisältää lisämaksullisia pintamateriaaleja. Havainnekuvat eivät välttämättä vastaa asunnon toteutusta.
Ota yhteyttä Kaikki kohteemme

Sivulla esitetyt havainnekuvat ovat taiteilijan näkemyksiä tai kuvituskuvia ja ne saattavat sisältää lisämaksullisia pintamateriaaleja. Havainnekuvat eivät välttämättä vastaa asunnon toteutusta.

Liity Etuilijoihin

Tietoa RS-kaupasta

Mikä RS-kauppa?

RS-kaupassa ostaja on mukana rakentamisen ajan ja maksaa asunnon myyntihintaa osissa rakentamisen aikana. RS-kohteen pintamateriaaleihin ja muutamiin muihin seikkoihin on mahdollista vaikuttaa, jos on tehnyt kaupat kohteesta ajoissa.

Nyt löytyi sopiva asunto! Miten toimin seuraavaksi?

Hienoa, että sopiva asunto löytyi!  

Asuntojen ollessa ennakkomarkkinoinnissa, voit varata sinua miellyttävän asunnon ilman sitoumuksia. Varauksen vakuudeksi pyydämme sinua maksamaan hinnastossa näkyvän varausmaksun, mutta mikäli tulet toisiin ajatuksiin asunnon ostamisen suhteen ja perut varauksen, saat varausmaksun aina välittömästi takaisin. Varausmaksu hyvitetään ensimmäisestä maksuerästä. 

Kun ennakkomarkkinointi on päättynyt, tehdään asunnosta varaajien kanssa kaupat. Mikäli asuntoja jää tämän jälkeen vapaaksi, loput asunnot myydään rakentamisen aikana halukkaille ostajille.

Milloin sitovat kaupat tehdään?

Sitovat kaupat tehdään, kun rakennushanketta hoitava RS-pankki antaa meille luvan aloittaa kauppojen tekemisen. Me kutsumme tätä hetkeä kaupantekovalmiudeksi. Kun yhtiöön saadaan kaupantekovalmius, toimitamme varaajille kauppakirjaluonnokset, perustettavaan taloyhtiöön liittyvät asiakirjat sekä RS-kauppaan liittyvät todistukset. Näihin dokumentteihin on syytä tutustua kaikessa rauhassa, ja myyntitiimimme auttaa mielellään, mikäli sinulla herää mitä tahansa kysymyksiä!

Miten asunnon maksaminen tapahtuu?

RS-kaupassa asuntojen hinta koostuu usein myyntihinnasta ja yhtiölainasta. Sajuconille maksetaan rakentamisen aikana asunnon myyntihinta tyypillisesti viidessä eri erässä. Ensimmäinen erä tulee maksettavaksi, kun kauppakirja allekirjoitetaan, ja viimeiset erät kun asunnot ovat valmiita. Yhtiölainan voit maksaa, kun muutat asuntoon ja omistusoikeus on siirtynyt sinulle. Pyydämme sinua ilmoittamaan yhtiölainan maksusta noin 1kk ennen valmistumista.

Valinnainen vuokratontti. Mikä se on?

Valinnainen vuokratontti tarjoaa asunnon ostajalle joustoa asunnon hankintaan. Voit tilanteesi mukaan valita, ostatko asuntoon liittyvän tonttiosuuden vai jäätkö tontille vuokralle. Tonttiosuus on tyypillisesti mahdollista ostaa asunnon valmistumisen yhteydessä tai tämän jälkeen aina vuosittain.

Tonttivuokra ja tontin lunastushinta on tyypillisesti sidottu elinkustannusindeksiin, ja vuokra-ajat ovat yleensä 50 vuotta. Sajucon maksaa tonttivuokrat aina asuntojen luovutukseen saakka.

Haluan vaikuttaa asunnon pintamateriaaleihin. Miten tämä onnistuu?

Kun olet tehnyt asuntokaupat, saat meiltä ohjeet ja aikataulun sisustusvalintoja varten. Asunnon sisustusesitteestä löydät valikoiman maksuttomia vaihtoehtoja mm. parketin, laattojen ja keittiön osalta. Kuulemme myös mielellään sinun toiveitasi jo asuntojen ennakkomarkkinoinnin aikana!

Sisustusesitteen ulkopuoliset muutostyöt ovat maksullisia. Kaupan jälkeen sisustusvastaavamme käy läpi toiveesi, ja laskee sinulle mitä toivomasi muutokset maksavat. Maksulliset muutostyöt laskutetaan, kun asunto on valmis.

Keittiön ja kiintokalusteiden osalta muutostyöt tehdään yhdessä yhteistyökumppanimme kanssa. Sisustusesitteen ulkopuoliset muutostyöt kiintokalusteisiin ja keittiöön ovat myös maksullisia.

Mitä muita maksuja minulle tulee rakentamisen ajalta? Milloin yhtiövastikkeiden maksu alkaa?

Rakentamisen aikana maksetaan vain asunnon myyntihinta. Sajucon maksaa taloyhtiöön liittyvät kulut aina asuntojen luovutukseen saakka.

Haluan vaikuttaa asunnon pohjaratkaisuun. Miten tämä onnistuu?

Valitettavasti asunnon pohjaratkaisuun ei yleensä ole mahdollista vaikuttaa.

Mitä tapahtuu muuton jälkeen?

Onnea uuteen kotiin! Muutaman viikon kuluttua muutosta tulemme pitämään asuntoon käyttöönottokoulutuksen. Käyttöönottokoulutuksessa asiantuntijamme käy läpi kanssasi talon lämmitys- ja ilmanvaihtolaitteen sekä antaa hyödyllisiä vinkkejä talotekniikkaan liittyen.

Noin kolme kuukautta muutosta pidetään taloyhtiön ensimmäinen yhtiökokous, jossa taloyhtiön hallinto luovutetaan asukkaille.

Noin 12–15 kuukautta muuton jälkeen teemme asuntoihin tarkastukset sekä tarvittavat korjaukset. Rakenteellinen vastuu asunnoista säilyy meillä asuntokauppalain mukaisesti aina 10 vuotta, joten voit asua useita vuosi turvallisesti vailla pelkoa isoista korjauskuluista!

Ostajan turva RS-kaupassa

RS-kaupassa ostajan turvaksi asunto-osakeyhtiön perustajaosakas, eli useimmin kohteen rakennuttaja, luovuttaa kohteen turva-asiakirjat pankille säilytettäviksi.  

Turva-asiakirjat ovat asuntokauppalaissa määriteltyjä ja niitä ovat esimerkiksi yhtiöjärjestys, yhtiön kaupparekisteriote ja yhtiön taloussuunnitelma. Ostajalla on oikeus tutustua turva-asiakirjoihin ennen kaupantekoa. Oleellinen asia RS-kaupassa on myös se, että perustajaosakkaan on asetettava asuntokauppalaissa pakolliset vakuudet osakkeenostajien turvaksi. Nämä vakuudet suojaavat ostajaa esimerkiksi rakentajan konkurssin varalta.

Hyödyllisiä linkkejä

Suosittelemme myös tutustumaan Rakennusteollisuus RT:n asunnon ostajan oppaaseen: https://www.rakennusteollisuus.fi/Tietoa-alasta/Asuminen/Uuden-asunnon-ostajalle/

Ota yhteyttä Sivun alkuun Kaikki kohteemme