ASUNTO OY VANTAAN PUNAHATTU

Liisankalliontie 12, 01380 Vantaa

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä ja varaa omasi!

Ota yhteyttä Katso hinnasto Lue esite TIetoa RS-kaupasta


Viehättävä koti vehreästä kuninkaalasta

Rakennamme Vantaan Kuninkaalaan, kodikkaalle pientaloalueelle Asunto Oy Vantaan Punahatun kaksi 94 m2 kokoista erillistaloa ja kaksi 70 m2 paritaloasuntoa. Keittiö ja avara oleskelutila muodostavat yhdessä kodin sydämen. Näiden kotien pohjaratkaisut ovat suunniteltu käytännöllistä arkea ja viihtyisyyttä ajatellen. Ne kestävät aikaa ja sopivat moniin elämäntilanteisiin.

Suuret maisemaikkunat tekevät asunnoista valoisat ja lisäävät hienostuneisuutta kodin tunnelmaan. Olohuoneesta on käynti omalle pihalle.

Asuntojen pintamateriaalit on valittu huolella ja ajan hengen mukaisesti, kuitenkin kestämään aikaa ja kulutusta. Kodinkoneet ovat laadukkaita ja vesikiertoinen lattialämmitys poistoilmalämpöpumpulla tuovat elämään silauksen arjen luksusta.


SIJAINTINA Kuninkaala

Kuninkaala (ruots. Fastböle) on Vantaan kaupunginosa ja se kuuluu Suur-Tikkurilan alueeseen. Asukkaita Kuninkaalassa on lähes 3000. Valtaosa asutuksesta on pientaloja ja omistusasuntoja jotka jakautuvat kolmelle erilliselle pientaloalueelle. Heidehof, Kuusikko ja Lahdenväylän kupeessa sijaitseva pienempi alue Hakkilankallio.

Kuninkaalan naapurikaupunginosia ovat Jokiniemi, Hakkila, Puistola ja Heikinlaakso. Koko eteläraja on yhteinen Helsingin kanssa. Kuninkaala ent. Fastböle on Helsingin Pitäjän vanhoja kyliä ja siitä löytyy mainintoja asiakirjoissa jopa vuodelta 1540. Alueella sijaitsevat myös idyllinen Konungsin kartano ja Påkaksen kotiseututalo sekä Tikkurilan maalitehtaat, joiden läheisyydestä löytyy Maalarimuseo.

Kuninkaala on lapsiperheiden suosimaa aluetta; luonto on vehreää ja ulkoilumahdollisuuksia on lukuisia. Alueella sijaitseva Kalkkikallion luonnonsuojelualue on retkeilijöiden suosiossa; luolat ja metsäiset vaellusreitit houkuttavat lapsiperheitä seikkailuun ja kiipeilijöitä haastamaan itsensä.


ALUEEN PALVELUT

Kuninkaalan Hakkilankallion lähialueen palvelut sijoittuvat läheiseen Porttipuiston kauppakeskittymään. Kattavat lisäpalvelut löytyvät kävelymatkan päästä Hakunilasta ja parin minuutin ajomatkan päästä Tikkurilan Jokiniemestä.

Kuninkaalassa Kuusikolla on oma koulunsa ja päiväkotinsa ja Heidehofissa Montessori-opetukseen perustuva päiväkoti Montsa. Kulkuyhteydet Kuninkaalaan ovat hyvät, sillä lähellä kulkevat Kehä III ja Lahdenväylä.

Kyytitien bussit vievät alueen läpi Tikkurilan ja Hakunilan keskustoihin. Lähin rautatieasema on Tikkurilassa. Kuninkaalan omia kaupallisia palveluita ovat Porttipuiston suuret erikoiskaupat sekä Helsinki-outlet kylä.


Ota yhteyttä ja varaa omasi!

Perttu Takkinen

044 0551 050

Sivulla esitetyt havainnekuvat ovat taiteilijan näkemyksiä tai kuvituskuvia ja ne saattavat sisältää lisämaksullisia pintamateriaaleja. Havainnekuvat eivät välttämättä vastaa asunnon toteutusta.
Ota yhteyttä Kaikki kohteemme

Sivulla esitetyt havainnekuvat ovat taiteilijan näkemyksiä tai kuvituskuvia ja ne saattavat sisältää lisämaksullisia pintamateriaaleja. Havainnekuvat eivät välttämättä vastaa asunnon toteutusta.

Liity Etuilijoihin

Tietoa RS-kaupasta

Mikä RS-kauppa?

RS-kaupassa ostaja on mukana rakentamisen ajan ja maksaa asunnon myyntihintaa osissa rakentamisen aikana. RS-kohteen pintamateriaaleihin ja muutamiin muihin seikkoihin on mahdollista vaikuttaa, jos on tehnyt kaupat kohteesta ajoissa.

Nyt löytyi sopiva asunto! Miten toimin seuraavaksi?

Hienoa, että sopiva asunto löytyi!  

Asuntojen ollessa ennakkomarkkinoinnissa, voit varata sinua miellyttävän asunnon ilman sitoumuksia. Varauksen vakuudeksi pyydämme sinua maksamaan hinnastossa näkyvän varausmaksun, mutta mikäli tulet toisiin ajatuksiin asunnon ostamisen suhteen ja perut varauksen, saat varausmaksun aina välittömästi takaisin. Varausmaksu hyvitetään ensimmäisestä maksuerästä. 

Kun ennakkomarkkinointi on päättynyt, tehdään asunnosta varaajien kanssa kaupat. Mikäli asuntoja jää tämän jälkeen vapaaksi, loput asunnot myydään rakentamisen aikana halukkaille ostajille.

Milloin sitovat kaupat tehdään?

Sitovat kaupat tehdään, kun rakennushanketta hoitava RS-pankki antaa meille luvan aloittaa kauppojen tekemisen. Me kutsumme tätä hetkeä kaupantekovalmiudeksi. Kun yhtiöön saadaan kaupantekovalmius, toimitamme varaajille kauppakirjaluonnokset, perustettavaan taloyhtiöön liittyvät asiakirjat sekä RS-kauppaan liittyvät todistukset. Näihin dokumentteihin on syytä tutustua kaikessa rauhassa, ja myyntitiimimme auttaa mielellään, mikäli sinulla herää mitä tahansa kysymyksiä!

Miten asunnon maksaminen tapahtuu?

RS-kaupassa asuntojen hinta koostuu usein myyntihinnasta ja yhtiölainasta. Sajuconille maksetaan rakentamisen aikana asunnon myyntihinta tyypillisesti viidessä eri erässä. Ensimmäinen erä tulee maksettavaksi, kun kauppakirja allekirjoitetaan, ja viimeiset erät kun asunnot ovat valmiita. Yhtiölainan voit maksaa, kun muutat asuntoon ja omistusoikeus on siirtynyt sinulle. Pyydämme sinua ilmoittamaan yhtiölainan maksusta noin 1kk ennen valmistumista.

Valinnainen vuokratontti. Mikä se on?

Valinnainen vuokratontti tarjoaa asunnon ostajalle joustoa asunnon hankintaan. Voit tilanteesi mukaan valita, ostatko asuntoon liittyvän tonttiosuuden vai jäätkö tontille vuokralle. Tonttiosuus on tyypillisesti mahdollista ostaa asunnon valmistumisen yhteydessä tai tämän jälkeen aina vuosittain.

Tonttivuokra ja tontin lunastushinta on tyypillisesti sidottu elinkustannusindeksiin, ja vuokra-ajat ovat yleensä 50 vuotta. Sajucon maksaa tonttivuokrat aina asuntojen luovutukseen saakka.

Haluan vaikuttaa asunnon pintamateriaaleihin. Miten tämä onnistuu?

Kun olet tehnyt asuntokaupat, saat meiltä ohjeet ja aikataulun sisustusvalintoja varten. Asunnon sisustusesitteestä löydät valikoiman maksuttomia vaihtoehtoja mm. parketin, laattojen ja keittiön osalta. Kuulemme myös mielellään sinun toiveitasi jo asuntojen ennakkomarkkinoinnin aikana!

Sisustusesitteen ulkopuoliset muutostyöt ovat maksullisia. Kaupan jälkeen sisustusvastaavamme käy läpi toiveesi, ja laskee sinulle mitä toivomasi muutokset maksavat. Maksulliset muutostyöt laskutetaan, kun asunto on valmis.

Keittiön ja kiintokalusteiden osalta muutostyöt tehdään yhdessä yhteistyökumppanimme kanssa. Sisustusesitteen ulkopuoliset muutostyöt kiintokalusteisiin ja keittiöön ovat myös maksullisia.

Mitä muita maksuja minulle tulee rakentamisen ajalta? Milloin yhtiövastikkeiden maksu alkaa?

Rakentamisen aikana maksetaan vain asunnon myyntihinta. Sajucon maksaa taloyhtiöön liittyvät kulut aina asuntojen luovutukseen saakka.

Haluan vaikuttaa asunnon pohjaratkaisuun. Miten tämä onnistuu?

Valitettavasti asunnon pohjaratkaisuun ei yleensä ole mahdollista vaikuttaa.

Mitä tapahtuu muuton jälkeen?

Onnea uuteen kotiin! Muutaman viikon kuluttua muutosta tulemme pitämään asuntoon käyttöönottokoulutuksen. Käyttöönottokoulutuksessa asiantuntijamme käy läpi kanssasi talon lämmitys- ja ilmanvaihtolaitteen sekä antaa hyödyllisiä vinkkejä talotekniikkaan liittyen.

Noin kolme kuukautta muutosta pidetään taloyhtiön ensimmäinen yhtiökokous, jossa taloyhtiön hallinto luovutetaan asukkaille.

Noin 12–15 kuukautta muuton jälkeen teemme asuntoihin tarkastukset sekä tarvittavat korjaukset. Rakenteellinen vastuu asunnoista säilyy meillä asuntokauppalain mukaisesti aina 10 vuotta, joten voit asua useita vuosi turvallisesti vailla pelkoa isoista korjauskuluista!

Ostajan turva RS-kaupassa

RS-kaupassa ostajan turvaksi asunto-osakeyhtiön perustajaosakas, eli useimmin kohteen rakennuttaja, luovuttaa kohteen turva-asiakirjat pankille säilytettäviksi.  

Turva-asiakirjat ovat asuntokauppalaissa määriteltyjä ja niitä ovat esimerkiksi yhtiöjärjestys, yhtiön kaupparekisteriote ja yhtiön taloussuunnitelma. Ostajalla on oikeus tutustua turva-asiakirjoihin ennen kaupantekoa. Oleellinen asia RS-kaupassa on myös se, että perustajaosakkaan on asetettava asuntokauppalaissa pakolliset vakuudet osakkeenostajien turvaksi. Nämä vakuudet suojaavat ostajaa esimerkiksi rakentajan konkurssin varalta.

Hyödyllisiä linkkejä

Suosittelemme myös tutustumaan Rakennusteollisuus RT:n asunnon ostajan oppaaseen: https://www.rakennusteollisuus.fi/Tietoa-alasta/Asuminen/Uuden-asunnon-ostajalle/

Ota yhteyttä Sivun alkuun Kaikki kohteemme