ASUNTO OY VANTAAN PUISTONURMIKKA

Marsurinne 9, 01480 Vantaa

tyylikäs koti kotoisesta metsolasta

Vantaan Metsolaan, rauhallisen päättyvän tien varrelle rakennetaan Asunto Oy Vantaan Puistonurmikan seitsemän tyylikästä 90,5 m2 erillistaloa. Viehättävää talokokonaisuutta ympäröi vehreä ja puistoisa pientaloalue; kohteen sijainti hyvien kulkuyhteyksien äärellä viihtyisän pientaloalueen reunamilla takaa lapsiperheelle mutkattoman arjen.

Nämä tehoneliöin varustetut avarat yksitasoiset kodit kylpevät valossa ja aurinkoisina kesäpäivinä etelään avautuvalle terassille paistaa aurinko koko päivän. Lähes kolmimetrinen huonekorkeus ja suuret maisemaikkunat tuovat asuntoihin tyylikkyyttä ja tilan tuntua.

Kodinhoitotilat ovat suunniteltu eritoten perheen arkitoimien sujuvuutta ajatellen. Laadukkaat pintamateriaalit, asukaslähtöisesti suunnitellut valaisuratkaisut ja energiatehokas lattialämmitys poistoilmalämpöpumpulla tuovat raikkaan ja ylellisen tunnelman näihin taloihin. Pergolalla varustettu terassi ja oma rauhallinen piha tarjoaa kesäisinä päivinä mukavat puitteet vapaa-ajan touhuamiseen.

Kohteen arvioidaan valmistuvan joulukuussa 2022.

SOITA JA VARAA Omasi

Perttu Takkinen puh. 044 055 1050

ASEMAPIIRROS JA ASUNTOPOHJA

SIJAINTINA METSOLA

Metsola on noin 6000 asukkaan pientalovaltainen kaupunginosa pohjois-Vantaalla. Metsola sijaitsee pääradan itäpuolella ja Lahdenväylän välissä. Metsolassa on useita päiväkoteja ja kouluja, ja laajentuva Leppäkorven koulu tarjoaa koulupaikkoja suurelle määrälle oppilaita.

Metsolassa luonto on lähellä: Metsolansuo on ainutlaatuinen luontoalue kaupunginosan pohjoispuolella. Metsolaa kiertää Leppäkorven kuntorata, joka jatkuu myös Leppäkorven kaupunginosan puolella.

Viheralueita on runsaasti; Kauriinpuisto, Vesikkopuisto ja Vuohipuisto mm. Leppäkorven koulun ja päiväkodin yhteydessä sijaitsee Korpikontionpuisto, jossa on liikunnan harrastajille Korpikontionkenttä. Naapurikaupunginosa Leppäkorvesta löytyy myös Leppäkorven maauimala kahviloineen.

ALUEEN PALVELUT

Metsola on lapsiperheelle loistava asuinpaikka; koulut ja päiväkodit sijaitsevat lähellä ja palvelut ovat kattavat. Metsolantori, Korson terveysasema ja neuvola, päivittäistavarakauppoja ja pienliikkeitä sekä pieni yritysalue sijaitsevat Metsolasta muutaman minuutin ajomatkan päässä. Lahdenväylän vierestä löytyy myös isompi supermarket.

Alue on loistavien liikenneyhteyksien varrella ja lähellä arkipäivän palveluja. Bussilla pääsee helposti Korson asemalle, josta on junayhteys Helsingin keskustaan. Lähikaupassa voi käydä vaikka kävellen ja useampaan kauppakeskukseen pääsee autolla n. 15 minuutissa.

Autoilijalle Metsolan sijainti on toimiva, sillä Lahdenväylälle on matkaa alle 1 km ja Kehä III on alle 10 minuutin ajomatkan päässä.

Sivulla esitetyt havainnekuvat ovat taiteilijan näkemyksiä tai kuvituskuvia ja ne saattavat sisältää lisämaksullisia pintamateriaaleja. Havainnekuvat eivät välttämättä vastaa asunnon toteutusta.
Ota yhteyttä Kaikki kohteemme

Sivulla esitetyt havainnekuvat ovat taiteilijan näkemyksiä tai kuvituskuvia ja ne saattavat sisältää lisämaksullisia pintamateriaaleja. Havainnekuvat eivät välttämättä vastaa asunnon toteutusta.

Liity Etuilijoihin

Tietoa RS-kaupasta

Mikä RS-kauppa?

RS-kaupassa ostaja on mukana rakentamisen ajan ja maksaa asunnon myyntihintaa osissa rakentamisen aikana. RS-kohteen pintamateriaaleihin ja muutamiin muihin seikkoihin on mahdollista vaikuttaa, jos on tehnyt kaupat kohteesta ajoissa.

Nyt löytyi sopiva asunto! Miten toimin seuraavaksi?

Hienoa, että sopiva asunto löytyi!  

Asuntojen ollessa ennakkomarkkinoinnissa, voit varata sinua miellyttävän asunnon ilman sitoumuksia. Varauksen vakuudeksi pyydämme sinua maksamaan hinnastossa näkyvän varausmaksun, mutta mikäli tulet toisiin ajatuksiin asunnon ostamisen suhteen ja perut varauksen, saat varausmaksun aina välittömästi takaisin. Varausmaksu hyvitetään ensimmäisestä maksuerästä. 

Kun ennakkomarkkinointi on päättynyt, tehdään asunnosta varaajien kanssa kaupat. Mikäli asuntoja jää tämän jälkeen vapaaksi, loput asunnot myydään rakentamisen aikana halukkaille ostajille.

Milloin sitovat kaupat tehdään?

Sitovat kaupat tehdään, kun rakennushanketta hoitava RS-pankki antaa meille luvan aloittaa kauppojen tekemisen. Me kutsumme tätä hetkeä kaupantekovalmiudeksi. Kun yhtiöön saadaan kaupantekovalmius, toimitamme varaajille kauppakirjaluonnokset, perustettavaan taloyhtiöön liittyvät asiakirjat sekä RS-kauppaan liittyvät todistukset. Näihin dokumentteihin on syytä tutustua kaikessa rauhassa, ja myyntitiimimme auttaa mielellään, mikäli sinulla herää mitä tahansa kysymyksiä!

Miten asunnon maksaminen tapahtuu?

RS-kaupassa asuntojen hinta koostuu usein myyntihinnasta ja yhtiölainasta. Sajuconille maksetaan rakentamisen aikana asunnon myyntihinta tyypillisesti viidessä eri erässä. Ensimmäinen erä tulee maksettavaksi, kun kauppakirja allekirjoitetaan, ja viimeiset erät kun asunnot ovat valmiita. Yhtiölainan voit maksaa, kun muutat asuntoon ja omistusoikeus on siirtynyt sinulle. Pyydämme sinua ilmoittamaan yhtiölainan maksusta noin 1kk ennen valmistumista.

Valinnainen vuokratontti. Mikä se on?

Valinnainen vuokratontti tarjoaa asunnon ostajalle joustoa asunnon hankintaan. Voit tilanteesi mukaan valita, ostatko asuntoon liittyvän tonttiosuuden vai jäätkö tontille vuokralle. Tonttiosuus on tyypillisesti mahdollista ostaa asunnon valmistumisen yhteydessä tai tämän jälkeen aina vuosittain.

Tonttivuokra ja tontin lunastushinta on tyypillisesti sidottu elinkustannusindeksiin, ja vuokra-ajat ovat yleensä 50 vuotta. Sajucon maksaa tonttivuokrat aina asuntojen luovutukseen saakka.

Haluan vaikuttaa asunnon pintamateriaaleihin. Miten tämä onnistuu?

Kun olet tehnyt asuntokaupat, saat meiltä ohjeet ja aikataulun sisustusvalintoja varten. Asunnon sisustusesitteestä löydät valikoiman maksuttomia vaihtoehtoja mm. parketin, laattojen ja keittiön osalta. Kuulemme myös mielellään sinun toiveitasi jo asuntojen ennakkomarkkinoinnin aikana!

Sisustusesitteen ulkopuoliset muutostyöt ovat maksullisia. Kaupan jälkeen sisustusvastaavamme käy läpi toiveesi, ja laskee sinulle mitä toivomasi muutokset maksavat. Maksulliset muutostyöt laskutetaan, kun asunto on valmis.

Keittiön ja kiintokalusteiden osalta muutostyöt tehdään yhdessä yhteistyökumppanimme kanssa. Sisustusesitteen ulkopuoliset muutostyöt kiintokalusteisiin ja keittiöön ovat myös maksullisia.

Mitä muita maksuja minulle tulee rakentamisen ajalta? Milloin yhtiövastikkeiden maksu alkaa?

Rakentamisen aikana maksetaan vain asunnon myyntihinta. Sajucon maksaa taloyhtiöön liittyvät kulut aina asuntojen luovutukseen saakka.

Haluan vaikuttaa asunnon pohjaratkaisuun. Miten tämä onnistuu?

Valitettavasti asunnon pohjaratkaisuun ei yleensä ole mahdollista vaikuttaa.

Mitä tapahtuu muuton jälkeen?

Onnea uuteen kotiin! Muutaman viikon kuluttua muutosta tulemme pitämään asuntoon käyttöönottokoulutuksen. Käyttöönottokoulutuksessa asiantuntijamme käy läpi kanssasi talon lämmitys- ja ilmanvaihtolaitteen sekä antaa hyödyllisiä vinkkejä talotekniikkaan liittyen.

Noin kolme kuukautta muutosta pidetään taloyhtiön ensimmäinen yhtiökokous, jossa taloyhtiön hallinto luovutetaan asukkaille.

Noin 12–15 kuukautta muuton jälkeen teemme asuntoihin tarkastukset sekä tarvittavat korjaukset. Rakenteellinen vastuu asunnoista säilyy meillä asuntokauppalain mukaisesti aina 10 vuotta, joten voit asua useita vuosi turvallisesti vailla pelkoa isoista korjauskuluista!

Ostajan turva RS-kaupassa

RS-kaupassa ostajan turvaksi asunto-osakeyhtiön perustajaosakas, eli useimmin kohteen rakennuttaja, luovuttaa kohteen turva-asiakirjat pankille säilytettäviksi.  

Turva-asiakirjat ovat asuntokauppalaissa määriteltyjä ja niitä ovat esimerkiksi yhtiöjärjestys, yhtiön kaupparekisteriote ja yhtiön taloussuunnitelma. Ostajalla on oikeus tutustua turva-asiakirjoihin ennen kaupantekoa. Oleellinen asia RS-kaupassa on myös se, että perustajaosakkaan on asetettava asuntokauppalaissa pakolliset vakuudet osakkeenostajien turvaksi. Nämä vakuudet suojaavat ostajaa esimerkiksi rakentajan konkurssin varalta.

Hyödyllisiä linkkejä

Suosittelemme myös tutustumaan Rakennusteollisuus RT:n asunnon ostajan oppaaseen: https://www.rakennusteollisuus.fi/Tietoa-alasta/Asuminen/Uuden-asunnon-ostajalle/

Ota yhteyttä Sivun alkuun Kaikki kohteemme