ASUNTO OY VANTAAN MIEKKALILJA

Miekkatie 13a, 01700 Vantaa

Uusia paritaloja Vantaan Kivistöön!

Asunto Oy Vantaan Miekkalilja rakennetaan Kivistöön osoitteeseen Miekkatie 13a.


Lue esite Lue sisustusesite Katso hinnasto Ota yhteyttä

Vantaan Miekkaliljan yksikerroksiset 80 m2 paritaloasunnot tarjoavat viihtyisän kodin pariskunnalle tai pienelle perheelle. Yhteiselle ajanvietolle on tilaa avokeittiön ja olohuoneen yhdistetyssä tilassa, ja eri puolille asuntoa sijoitetut makuuhuoneet antavat sijaa myös omalle rauhalle Avaruutta asumiseen tuo lähes kolmimetrinen huonekorkeus. Asunnon kruunaavat suuret ikkunat, jotka päästävät luonnonvalon tulvimaan sisään.

Selkeä pohjaratkaisu, runsaat varastotilat ja erillinen kodinhoitohuone tekevät asumisesta toimivaa. Kookas vaatehuone sopii säilytystilan lisäksi myös rauhaisaksi etätyöskentely- tai harrastetilaksi. Somalle pihalle taas voi luoda vaikkapa oman kukkakeitaan piristämään kesäpäivien eloa.

Asuntojen tyylikkäät ulkoasut hivelevät silmiä vaalean ja tumman värin modernilla yhdistelmällään. Huolella valitut pintamateriaalit ja laadukkaat kodinkoneet taas tuovat silauksen luksusta asumiseen. Lämmitysmuotona näissä kodeissa toimii miellyttävä vesikiertoinen lattialämmitys.


Ota yhteyttä ja kysy lisää!

Perttu Takkinen

044 0551 050

As. Oy Vantaan Miekkaliljan alustavat asuntopohjat

Asemapiirros


Sijaintina kivistö

Kivistö on kasvava ja kehittyvä kaupunginosa Vantaalla, Hämeenlinnanväylän itäpuolella. Alue on osa Kivistön suuraluetta, ja sen naapureita ovat esimerkiksi vehreä Keimola ja harvaan asuttu Lapinkylä. Vuoden 2015 asuntomessut ja valmistunut Kehärata ovat vauhdittaneet Kivistön kasvua – nyt alue onkin pääkaupunkiseudun nopeimmin kasvavia keskuksia. Juna-aseman lähettyvillä sijaitsevaa uutta ja kehittyvää kaupunkikeskusta ympäröivät omakotitaloalueet, joista löytyy myös vanhempaa talokantaa.

Kivistössä kaupungin värit yhdistyvät idylliseen maalaismaisemaan: aluetta ympäröivät monipuoliset metsät ja laakeat pellot. Alueen suunnittelu perustuu kestävälle kehitykselle ja vinkkejä työhön on haettu muun muassa Tanskasta. Pyöräilijät on otettu suunnittelussa huomioon, kaupunkitaide lisää viihtyisyyttä ja kaiken kruunaa Vantaanjoen kaunis kulttuuriympäristö. Kivistön suuralue tarjoaa viihtyisää sekä luonnonläheistä asumista lähellä työpaikkoja ja loistavia liikenneyhteyksiä.

Alueen palvelut

Miekkatieltä löytyvät kilometrin säteellä lähikauppa, lukuisat päiväkodit sekä koulu. Suuralueen monipuolisemmat palvelut painottuvat Kivistön keskukseen, josta tällä hetkellä löytyy ruokakauppoja, ravintoloita ja parturi-kampaamoita. Alueen palveluja kehitetään jatkuvasti: Kivistöön on suunnitteilla oma kauppa- ja palvelukeskus, jonka on määrä avata ovensa vuoden 2023 syksyllä. Kaupallisten palveluiden lisäksi keskukseen on tulossa muun muassa kirjasto, terveyspalveluita ja nuorisotila.

Lähistö tarjoaa golfkentän lisäksi lukuisia puistoja ja erilaisia ulkoilumahdollisuuksia. Aluetta ympäröivät avarat peltomaisemat kutsuvat rauhallisille kävelyille. Viereisen Petikon monimuotoinen, lähes 2000 hehtaarin ulkoilualue taas mahdollistaa retkeilyn tulisteluineen ja sienestyksineen. Talvella Petikosta löytyy laaja latuverkosto.

Isojen valtaväylien varressa sijaitsevan Kivistön sijainti on keskeinen: Hämeenlinnanväylä halkaisee alueen pitkittäin ja Kehä III kulkee etelärajana. Kivistön asemalta pääsee lentoasemalle ja Myyrmäkeen 10 minuutissa, Tikkurilaan ja Helsinkiin alle puolessa tunnissa. Asemalta lähtee myös useita bussilinjoja lähiseuduille sekä Helsinkiin. Hämeenlinnanväylän varresta taas kulkee pikavuoroja pohjoiseen.

Sivulla esitetyt havainnekuvat ovat taiteilijan näkemyksiä tai kuvituskuvia ja ne saattavat sisältää lisämaksullisia pintamateriaaleja. Havainnekuvat eivät välttämättä vastaa asunnon toteutusta.
Ota yhteyttä Kaikki kohteemme

Sivulla esitetyt havainnekuvat ovat taiteilijan näkemyksiä tai kuvituskuvia ja ne saattavat sisältää lisämaksullisia pintamateriaaleja. Havainnekuvat eivät välttämättä vastaa asunnon toteutusta.

Liity Etuilijoihin

Tietoa RS-kaupasta

Mikä RS-kauppa?

RS-kaupassa ostaja on mukana rakentamisen ajan ja maksaa asunnon myyntihintaa osissa rakentamisen aikana. RS-kohteen pintamateriaaleihin ja muutamiin muihin seikkoihin on mahdollista vaikuttaa, jos on tehnyt kaupat kohteesta ajoissa.

Nyt löytyi sopiva asunto! Miten toimin seuraavaksi?

Hienoa, että sopiva asunto löytyi!  

Asuntojen ollessa ennakkomarkkinoinnissa, voit varata sinua miellyttävän asunnon ilman sitoumuksia. Varauksen vakuudeksi pyydämme sinua maksamaan hinnastossa näkyvän varausmaksun, mutta mikäli tulet toisiin ajatuksiin asunnon ostamisen suhteen ja perut varauksen, saat varausmaksun aina välittömästi takaisin. Varausmaksu hyvitetään ensimmäisestä maksuerästä. 

Kun ennakkomarkkinointi on päättynyt, tehdään asunnosta varaajien kanssa kaupat. Mikäli asuntoja jää tämän jälkeen vapaaksi, loput asunnot myydään rakentamisen aikana halukkaille ostajille.

Milloin sitovat kaupat tehdään?

Sitovat kaupat tehdään, kun rakennushanketta hoitava RS-pankki antaa meille luvan aloittaa kauppojen tekemisen. Me kutsumme tätä hetkeä kaupantekovalmiudeksi. Kun yhtiöön saadaan kaupantekovalmius, toimitamme varaajille kauppakirjaluonnokset, perustettavaan taloyhtiöön liittyvät asiakirjat sekä RS-kauppaan liittyvät todistukset. Näihin dokumentteihin on syytä tutustua kaikessa rauhassa, ja myyntitiimimme auttaa mielellään, mikäli sinulla herää mitä tahansa kysymyksiä!

Miten asunnon maksaminen tapahtuu?

RS-kaupassa asuntojen hinta koostuu usein myyntihinnasta ja yhtiölainasta. Sajuconille maksetaan rakentamisen aikana asunnon myyntihinta tyypillisesti viidessä eri erässä. Ensimmäinen erä tulee maksettavaksi, kun kauppakirja allekirjoitetaan, ja viimeiset erät kun asunnot ovat valmiita. Yhtiölainan voit maksaa, kun muutat asuntoon ja omistusoikeus on siirtynyt sinulle. Pyydämme sinua ilmoittamaan yhtiölainan maksusta noin 1kk ennen valmistumista.

Valinnainen vuokratontti. Mikä se on?

Valinnainen vuokratontti tarjoaa asunnon ostajalle joustoa asunnon hankintaan. Voit tilanteesi mukaan valita, ostatko asuntoon liittyvän tonttiosuuden vai jäätkö tontille vuokralle. Tonttiosuus on tyypillisesti mahdollista ostaa asunnon valmistumisen yhteydessä tai tämän jälkeen aina vuosittain.

Tonttivuokra ja tontin lunastushinta on tyypillisesti sidottu elinkustannusindeksiin, ja vuokra-ajat ovat yleensä 50 vuotta. Sajucon maksaa tonttivuokrat aina asuntojen luovutukseen saakka.

Haluan vaikuttaa asunnon pintamateriaaleihin. Miten tämä onnistuu?

Kun olet tehnyt asuntokaupat, saat meiltä ohjeet ja aikataulun sisustusvalintoja varten. Asunnon sisustusesitteestä löydät valikoiman maksuttomia vaihtoehtoja mm. parketin, laattojen ja keittiön osalta. Kuulemme myös mielellään sinun toiveitasi jo asuntojen ennakkomarkkinoinnin aikana!

Sisustusesitteen ulkopuoliset muutostyöt ovat maksullisia. Kaupan jälkeen sisustusvastaavamme käy läpi toiveesi, ja laskee sinulle mitä toivomasi muutokset maksavat. Maksulliset muutostyöt laskutetaan, kun asunto on valmis.

Keittiön ja kiintokalusteiden osalta muutostyöt tehdään yhdessä yhteistyökumppanimme kanssa. Sisustusesitteen ulkopuoliset muutostyöt kiintokalusteisiin ja keittiöön ovat myös maksullisia.

Mitä muita maksuja minulle tulee rakentamisen ajalta? Milloin yhtiövastikkeiden maksu alkaa?

Rakentamisen aikana maksetaan vain asunnon myyntihinta. Sajucon maksaa taloyhtiöön liittyvät kulut aina asuntojen luovutukseen saakka.

Haluan vaikuttaa asunnon pohjaratkaisuun. Miten tämä onnistuu?

Valitettavasti asunnon pohjaratkaisuun ei yleensä ole mahdollista vaikuttaa.

Mitä tapahtuu muuton jälkeen?

Onnea uuteen kotiin! Muutaman viikon kuluttua muutosta tulemme pitämään asuntoon käyttöönottokoulutuksen. Käyttöönottokoulutuksessa asiantuntijamme käy läpi kanssasi talon lämmitys- ja ilmanvaihtolaitteen sekä antaa hyödyllisiä vinkkejä talotekniikkaan liittyen.

Noin kolme kuukautta muutosta pidetään taloyhtiön ensimmäinen yhtiökokous, jossa taloyhtiön hallinto luovutetaan asukkaille.

Noin 12–15 kuukautta muuton jälkeen teemme asuntoihin tarkastukset sekä tarvittavat korjaukset. Rakenteellinen vastuu asunnoista säilyy meillä asuntokauppalain mukaisesti aina 10 vuotta, joten voit asua useita vuosi turvallisesti vailla pelkoa isoista korjauskuluista!

Ostajan turva RS-kaupassa

RS-kaupassa ostajan turvaksi asunto-osakeyhtiön perustajaosakas, eli useimmin kohteen rakennuttaja, luovuttaa kohteen turva-asiakirjat pankille säilytettäviksi.  

Turva-asiakirjat ovat asuntokauppalaissa määriteltyjä ja niitä ovat esimerkiksi yhtiöjärjestys, yhtiön kaupparekisteriote ja yhtiön taloussuunnitelma. Ostajalla on oikeus tutustua turva-asiakirjoihin ennen kaupantekoa. Oleellinen asia RS-kaupassa on myös se, että perustajaosakkaan on asetettava asuntokauppalaissa pakolliset vakuudet osakkeenostajien turvaksi. Nämä vakuudet suojaavat ostajaa esimerkiksi rakentajan konkurssin varalta.

Hyödyllisiä linkkejä

Suosittelemme myös tutustumaan Rakennusteollisuus RT:n asunnon ostajan oppaaseen: https://www.rakennusteollisuus.fi/Tietoa-alasta/Asuminen/Uuden-asunnon-ostajalle/

Ota yhteyttä Sivun alkuun Kaikki kohteemme