ASUNTO OY VANTAAN KIILA

Höylätie 11, 01650 Vantaa

Uusia erillistaloja Vantaalle Vapaalaan!

Varaa oma asuntosi!

Rakennamme Asunto Oy Vantaan Kiilaan neljä erillistaloa.
Ota yhteyttä lue esite


Vantaan Vapaalaan, vehreälle pientaloalueelle, rakennetaan neljä 118m2 kokoista omakotitaloa. Luonnonkaunis asuinalue, loistavat liikenneyhteydet ja rauhallinen naapurusto tekee tästä kohteesta erityisen houkuttelevan. 

Nämä arkkitehtonisesti upeat kodit ovat tilajaoltaan avaria ja valoisia. Avoin pohjaratkaisu yhdistettynä oleskelutilan näyttävään, lähes viisimetriseen huonekorkeuteen ja avoportaisiin tuo kotiin ylellisen silauksen. Yläkerran päämakuuhuoneen vaatehuone ja viihtyisä parveke lisäävät arjen luksusta perhe-elämään. Kodinhoitohuone on sijoitettu alakerrassa käytännönläheisesti pesutilojen ja suuren varaston välittömään läheisyyteen; tämä järkevä ratkaisu helpottaa arjen askareissa ja pitää vaatehuollon käytännönläheisesti poissa oleskelutiloista. Olohuoneen suurista maisemaikkunoista aukeaa näkymä terassille ja lounaan suuntaan avautuvalle omalle pihalle; suuri piha luo idylliset puitteet perheen tai vieraiden viihdyttämisen kauniina kesäpäivinä. 

Kodin pintamateriaalit on suunniteltu kestämään aikaa. Miellyttävä tammiparkettilattia, modernit laattavalinnat sekä asukaslähtoisesti suunnitellut valaisuratkaisut tuovat laadukkaan silauksen kodin tunnelmaan.

soita ja kysy lisää

Alisa Kämäräinen puh. 050 373 2185

As Oy Vantaan Kiila alustavat asuntopohjat

Ota yhteyttä Tietoa RS-kaupasta lue esite


Vapaala on Vantaan kaupunginosa ja se sijaitsee Länsi-Vantaalla. Asukkaita Vapaalassa on lähes 4000. Talokanta koostuu tasaisesti kerrostaloista ja pientaloista. Vapaalan naapurikaupunginosia ovat Hämevaara, Hämeenkylä, Varisto, Myyrmäki sekä Malminkartano Helsingissä. Vapaala on yksi Vantaan vanhimmista omakotialueista ja sen historiaan kuuluu aika, jolloin se oli osa Helsingin maalaiskuntaa.

Vapaala on vehreä ja puistoisa alue; sen koilliskulmassa sijaitsee Vapaalanmetsä, joka yhdistyy Myyrmäenmetsään ja Myyrmäen urheilupuistoon. Eteläpuolella Rajatorpanaukee yhdistyy Helsingin Honkasuohon, jossa kulkee monia ulkoilureittejä ja polkuja. 


Vapaalan ostoskeskus ja lähikaupat sijaitsevat Rajatorpassa. Päiväkodit, Rajatorpan koulu, posti ja huoltoasema sijaitsevat niin ikään Rajatorpassa. Myyrmäen kattavat palvelut ovat myös vain parin kilometrin päässä. Liikenneväylistä tärkeimpiä ovat Rajatorpantie ja Vihdintie, joita pitkin kulkevat bussilinjat Myyrmäkeen, Helsinkiin ja Leppävaaraan. Lähin juna-asema on Myyrmäessä.

Vapaalan liikuntapuistossa ovat kentät muun muassa lentopallolle, rantalentopallolle ja tennikselle. Koirapuistot löytyvät sen vierestä sekä Sahapuistosta. Luhtitien varressa on matonpesupaikka. Kaiken kaikkiaan Vapaala on rauhallinen alue, jossa asukkaiden välille on syntynyt vahvaa yhteisöllisyyttä ja naapurihenkeä. Vapaala on lapsiperheiden suosima asuinpaikka, sillä kaikki palvelut ja harrastustoiminta löytyy läheltä. 

Sivulla esitetyt havainnekuvat ovat taiteilijan näkemyksiä tai kuvituskuvia ja ne saattavat sisältää lisämaksullisia pintamateriaaleja. Havainnekuvat eivät välttämättä vastaa asunnon toteutusta.
Ota yhteyttä Kaikki kohteemme

Sivulla esitetyt havainnekuvat ovat taiteilijan näkemyksiä tai kuvituskuvia ja ne saattavat sisältää lisämaksullisia pintamateriaaleja. Havainnekuvat eivät välttämättä vastaa asunnon toteutusta.

Liity Etuilijoihin

Tietoa RS-kaupasta

Mikä RS-kauppa?

RS-kaupassa ostaja on mukana rakentamisen ajan ja maksaa asunnon myyntihintaa osissa rakentamisen aikana. RS-kohteen pintamateriaaleihin ja muutamiin muihin seikkoihin on mahdollista vaikuttaa, jos on tehnyt kaupat kohteesta ajoissa.

Nyt löytyi sopiva asunto! Miten toimin seuraavaksi?

Hienoa, että sopiva asunto löytyi!  

Asuntojen ollessa ennakkomarkkinoinnissa, voit varata sinua miellyttävän asunnon ilman sitoumuksia. Varauksen vakuudeksi pyydämme sinua maksamaan hinnastossa näkyvän varausmaksun, mutta mikäli tulet toisiin ajatuksiin asunnon ostamisen suhteen ja perut varauksen, saat varausmaksun aina välittömästi takaisin. Varausmaksu hyvitetään ensimmäisestä maksuerästä. 

Kun ennakkomarkkinointi on päättynyt, tehdään asunnosta varaajien kanssa kaupat. Mikäli asuntoja jää tämän jälkeen vapaaksi, loput asunnot myydään rakentamisen aikana halukkaille ostajille.

Milloin sitovat kaupat tehdään?

Sitovat kaupat tehdään, kun rakennushanketta hoitava RS-pankki antaa meille luvan aloittaa kauppojen tekemisen. Me kutsumme tätä hetkeä kaupantekovalmiudeksi. Kun yhtiöön saadaan kaupantekovalmius, toimitamme varaajille kauppakirjaluonnokset, perustettavaan taloyhtiöön liittyvät asiakirjat sekä RS-kauppaan liittyvät todistukset. Näihin dokumentteihin on syytä tutustua kaikessa rauhassa, ja myyntitiimimme auttaa mielellään, mikäli sinulla herää mitä tahansa kysymyksiä!

Miten asunnon maksaminen tapahtuu?

RS-kaupassa asuntojen hinta koostuu usein myyntihinnasta ja yhtiölainasta. Sajuconille maksetaan rakentamisen aikana asunnon myyntihinta tyypillisesti viidessä eri erässä. Ensimmäinen erä tulee maksettavaksi, kun kauppakirja allekirjoitetaan, ja viimeiset erät kun asunnot ovat valmiita. Yhtiölainan voit maksaa, kun muutat asuntoon ja omistusoikeus on siirtynyt sinulle. Pyydämme sinua ilmoittamaan yhtiölainan maksusta noin 1kk ennen valmistumista.

Valinnainen vuokratontti. Mikä se on?

Valinnainen vuokratontti tarjoaa asunnon ostajalle joustoa asunnon hankintaan. Voit tilanteesi mukaan valita, ostatko asuntoon liittyvän tonttiosuuden vai jäätkö tontille vuokralle. Tonttiosuus on tyypillisesti mahdollista ostaa asunnon valmistumisen yhteydessä tai tämän jälkeen aina vuosittain.

Tonttivuokra ja tontin lunastushinta on tyypillisesti sidottu elinkustannusindeksiin, ja vuokra-ajat ovat yleensä 50 vuotta. Sajucon maksaa tonttivuokrat aina asuntojen luovutukseen saakka.

Haluan vaikuttaa asunnon pintamateriaaleihin. Miten tämä onnistuu?

Kun olet tehnyt asuntokaupat, saat meiltä ohjeet ja aikataulun sisustusvalintoja varten. Asunnon sisustusesitteestä löydät valikoiman maksuttomia vaihtoehtoja mm. parketin, laattojen ja keittiön osalta. Kuulemme myös mielellään sinun toiveitasi jo asuntojen ennakkomarkkinoinnin aikana!

Sisustusesitteen ulkopuoliset muutostyöt ovat maksullisia. Kaupan jälkeen sisustusvastaavamme käy läpi toiveesi, ja laskee sinulle mitä toivomasi muutokset maksavat. Maksulliset muutostyöt laskutetaan, kun asunto on valmis.

Keittiön ja kiintokalusteiden osalta muutostyöt tehdään yhdessä yhteistyökumppanimme kanssa. Sisustusesitteen ulkopuoliset muutostyöt kiintokalusteisiin ja keittiöön ovat myös maksullisia.

Mitä muita maksuja minulle tulee rakentamisen ajalta? Milloin yhtiövastikkeiden maksu alkaa?

Rakentamisen aikana maksetaan vain asunnon myyntihinta. Sajucon maksaa taloyhtiöön liittyvät kulut aina asuntojen luovutukseen saakka.

Haluan vaikuttaa asunnon pohjaratkaisuun. Miten tämä onnistuu?

Valitettavasti asunnon pohjaratkaisuun ei yleensä ole mahdollista vaikuttaa.

Mitä tapahtuu muuton jälkeen?

Onnea uuteen kotiin! Muutaman viikon kuluttua muutosta tulemme pitämään asuntoon käyttöönottokoulutuksen. Käyttöönottokoulutuksessa asiantuntijamme käy läpi kanssasi talon lämmitys- ja ilmanvaihtolaitteen sekä antaa hyödyllisiä vinkkejä talotekniikkaan liittyen.

Noin kolme kuukautta muutosta pidetään taloyhtiön ensimmäinen yhtiökokous, jossa taloyhtiön hallinto luovutetaan asukkaille.

Noin 12–15 kuukautta muuton jälkeen teemme asuntoihin tarkastukset sekä tarvittavat korjaukset. Rakenteellinen vastuu asunnoista säilyy meillä asuntokauppalain mukaisesti aina 10 vuotta, joten voit asua useita vuosi turvallisesti vailla pelkoa isoista korjauskuluista!

Ostajan turva RS-kaupassa

RS-kaupassa ostajan turvaksi asunto-osakeyhtiön perustajaosakas, eli useimmin kohteen rakennuttaja, luovuttaa kohteen turva-asiakirjat pankille säilytettäviksi.  

Turva-asiakirjat ovat asuntokauppalaissa määriteltyjä ja niitä ovat esimerkiksi yhtiöjärjestys, yhtiön kaupparekisteriote ja yhtiön taloussuunnitelma. Ostajalla on oikeus tutustua turva-asiakirjoihin ennen kaupantekoa. Oleellinen asia RS-kaupassa on myös se, että perustajaosakkaan on asetettava asuntokauppalaissa pakolliset vakuudet osakkeenostajien turvaksi. Nämä vakuudet suojaavat ostajaa esimerkiksi rakentajan konkurssin varalta.

Hyödyllisiä linkkejä

Suosittelemme myös tutustumaan Rakennusteollisuus RT:n asunnon ostajan oppaaseen: https://www.rakennusteollisuus.fi/Tietoa-alasta/Asuminen/Uuden-asunnon-ostajalle/

Ota yhteyttä Sivun alkuun Kaikki kohteemme