ASUNTO OY HELSINGIN PELLAVA

Pellavapellontie 12, 00650 Helsinki

Kiinnostuitko? Jätä yhteydenottopyyntö asuntomyyjillemme, niin kerromme kohteesta lisää!

Ota yhteyttä Tietoa RS-kaupasta

Katso esite

VIIHTYISÄ KOTI RAUHALLISESTA VERÄJÄMÄESTÄ

Helsingin Veräjämäkeen, Vantaanjoen uoman läheisyyteen, rakennetaan tyylikäs kahden erillistalon ja kahden paritaloasunnon talokokonaisuus. Modernia puutaloestetiikkaa edustavat erillistalot ovat kooltaan 117 m2 ja paritaloasunnot 83 m2.

Alue on mitä idyllisintä Veräjämäkeä; kumpuileva maasto ja viehättävän moninainen arkkitehtuuri luo alueelle sen oman tunnusomaisen ilmeensä. Nämä rauhallisen päättyvän tien päähän sijoittuvat kodikkaat asunnot ovat valoisia ja avaria.

Korkeista maisemaikkunoista tulvii luonnonvaloa ja keittiöön saumattomasti yhdistyvä oleskelutila tekee perheen yhteisestä ajanvietosta vaivatonta.Erillistalon tilavin makuuhuone sijaitsee yläkerrassa; huoneen suuri koko mahdollistaa ajan hengen mukaisesti, vaikka etätyöskentelyn. Alakerran oleskelutilasta avautuu käynti katetulle terassille, missä on mahdollista nauttia kesäisistä illoista grillaillen perheen ja ystävien kesken.

Tyylikkäät pintaratkaisut, laadukkaat kodinkoneet ja miellyttävä vesikiertoinen lattialämmitys kruunaavat asumiskokemuksen. Autokatos tuo lisäksi arkea helpottavan lisän asumiseen. Lähistöllä on liikunnalliselle perheelle paljon ulkoilumahdollisuuksia. Alueen ulkoilureitit kutsuvat liikkumaan niin kesähelteellä kuin talvipakkasillakin.Lisäksi Vantaanjoen komeat koskipaikat ovat lyhyen pyöräilymatkan päässä.

Sijaintina VERÄJÄMÄKI

Rauhallinen ja arvostettu Veräjämäki on liikunnallinen asuinalue sujuvien yhteyksien päässä Helsingin keskustasta ja Helsinki-Vantaan lentokentältä.
Liikenneyhteydet Veräjämäestä ovat monipuoliset sekä joukkoliikenteen, yksityisautoilun että kevyen liikenteen näkökulmasta. Suuret valtaväylät kuten Lahdenväylä, Tuusulanväylä ja Kehä I ovat muutaman minuutin ajomatkan päässä. Veräjämäessä asut aivan palvelujen äärellä, mutta kuitenkin luonnonhelmassa.
Lähellä sijaitsevat palvelut, Vantaanjoen ulkoilualueet sekä alueen kodikkaan vehreät kadut vanhoine puineen tekevät Veräjämäestä myös pyöräilijän paratiisin.

Alueen palvelut

Veräjämäen asukkaita hemmotellaan harrastusmahdollisuuksilla! Pikkukosken ranta, Oulunkylän urheilupuisto, Lammassaaren kaunis luonto ja sen kuuluisat pitkospuut luovat ihanteelliset puitteet ulkoiluun ja yhdessäoloon.
Keskeinen sijainti tuo monet kauppakeskukset helposti ulottuville. Liikekeskus Ogeli ja Viikin Prisma ovat muutamien minuuttien päässä. Vielä isommille ostoksille Kauppakeskus Kaareen on 10 minuutin automatka. Raide-Jokeri-pikaratikka alkaa liikennöimään arviolta vuoden 2024 alussa.
Asuinpaikkana Veräjämäki on lapsiperheille oivallinen: Alueella on useita päiväkoteja ja kouluja. Oulunkylän terveysasema ja kirjasto palvelevat kaiken ikäisiä ja lähikauppojen sekä kahviloiden ja ravintoloiden tarjonta on monipuolinen.

Sivulla esitetyt havainnekuvat ovat taiteilijan näkemyksiä tai kuvituskuvia ja ne saattavat sisältää lisämaksullisia pintamateriaaleja. Havainnekuvat eivät välttämättä vastaa asunnon toteutusta.
Ota yhteyttä Liity Etuilijoihin Kaikki kohteemme

Sivulla esitetyt havainnekuvat ovat taiteilijan näkemyksiä tai kuvituskuvia ja ne saattavat sisältää lisämaksullisia pintamateriaaleja. Havainnekuvat eivät välttämättä vastaa asunnon toteutusta.

Liity Etuilijoihin

Tietoa RS-kaupasta

RS-kaupassa ostaja on mukana rakentamisen ajan ja maksaa asunnon myyntihintaa osissa rakentamisen aikana. RS-kohteen pintamateriaaleihin ja muutamiin muihin seikkoihin on mahdollista vaikuttaa, jos on tehnyt kaupat kohteesta ajoissa.

Hienoa, että sopiva asunto löytyi!  

Asuntojen ollessa ennakkomarkkinoinnissa, voit varata sinua miellyttävän asunnon ilman sitoumuksia. Varauksen vakuudeksi pyydämme sinua maksamaan hinnastossa näkyvän varausmaksun, mutta mikäli tulet toisiin ajatuksiin asunnon ostamisen suhteen ja perut varauksen, saat varausmaksun aina välittömästi takaisin. Varausmaksu hyvitetään ensimmäisestä maksuerästä. 

Kun ennakkomarkkinointi on päättynyt, tehdään asunnosta varaajien kanssa kaupat. Mikäli asuntoja jää tämän jälkeen vapaaksi, loput asunnot myydään rakentamisen aikana halukkaille ostajille.

Sitovat kaupat tehdään, kun rakennushanketta hoitava RS-pankki antaa meille luvan aloittaa kauppojen tekemisen. Me kutsumme tätä hetkeä kaupantekovalmiudeksi. Kun yhtiöön saadaan kaupantekovalmius, toimitamme varaajille kauppakirjaluonnokset, perustettavaan taloyhtiöön liittyvät asiakirjat sekä RS-kauppaan liittyvät todistukset. Näihin dokumentteihin on syytä tutustua kaikessa rauhassa, ja myyntitiimimme auttaa mielellään, mikäli sinulla herää mitä tahansa kysymyksiä!

RS-kaupassa asuntojen hinta koostuu usein myyntihinnasta ja yhtiölainasta. Sajuconille maksetaan rakentamisen aikana asunnon myyntihinta tyypillisesti viidessä eri erässä. Ensimmäinen erä tulee maksettavaksi, kun kauppakirja allekirjoitetaan, ja viimeiset erät kun asunnot ovat valmiita. Yhtiölainan voit maksaa, kun muutat asuntoon ja omistusoikeus on siirtynyt sinulle. Pyydämme sinua ilmoittamaan yhtiölainan maksusta noin 1kk ennen valmistumista.

Kun olet tehnyt asuntokaupat, saat meiltä ohjeet ja aikataulun sisustusvalintoja varten. Asunnon sisustusesitteestä löydät valikoiman maksuttomia vaihtoehtoja mm. parketin, laattojen ja keittiön osalta. Kuulemme myös mielellään sinun toiveitasi jo asuntojen ennakkomarkkinoinnin aikana!

Sisustusesitteen ulkopuoliset muutostyöt ovat maksullisia. Kaupan jälkeen sisustusvastaavamme käy läpi toiveesi, ja laskee sinulle mitä toivomasi muutokset maksavat. Maksulliset muutostyöt laskutetaan, kun asunto on valmis. 

Keittiön ja kiintokalusteiden osalta muutostyöt tehdään yhdessä yhteistyökumppanimme kanssa. Sisustusesitteen ulkopuoliset muutostyöt kiintokalusteisiin ja keittiöön ovat myös maksullisia.

Rakentamisen aikana maksetaan vain asunnon myyntihinta. Sajucon maksaa taloyhtiöön liittyvät kulut aina asuntojen luovutukseen saakka.

Valitettavasti asunnon pohjaratkaisuun ei yleensä ole mahdollista vaikuttaa.

Valinnainen vuokratontti tarjoaa asunnon ostajalle joustoa asunnon hankintaan. Voit tilanteesi mukaan valita, ostatko asuntoon liittyvän tonttiosuuden vai jäätkö tontille vuokralle. Tonttiosuus on tyypillisesti mahdollista ostaa asunnon valmistumisen yhteydessä tai tämän jälkeen aina vuosittain. Tonttivuokra ja tontin lunastushinta on tyypillisesti sidottu elinkustannusindeksiin, ja vuokra-ajat ovat yleensä 50 vuotta. Sajucon maksaa tonttivuokrat aina asuntojen luovutukseen saakka.

Kun päätät lunastaa tonttiosuutesi, tonttiosuus siirtyy omistamasi asunto-osakeyhtiön hallintaan. Sinä taas omistat asunto-osakeyhtiön osakkeita, ja yhtiöjärjestyksen mukaan sinut vapautetaan vuokravastikkeen maksusta.

Onnea uuteen kotiin! Muutaman viikon kuluttua muutosta tulemme pitämään asuntoon käyttöönottokoulutuksen. Käyttöönottokoulutuksessa asiantuntijamme käy läpi kanssasi talon lämmitys- ja ilmanvaihtolaitteen sekä antaa hyödyllisiä vinkkejä talotekniikkaan liittyen.  
 
Noin kolme kuukautta muutosta pidetään taloyhtiön ensimmäinen yhtiökokous, jossa taloyhtiön hallinto luovutetaan asukkaille.  

Noin 12–15 kuukautta muuton jälkeen teemme asuntoihin tarkastukset sekä tarvittavat korjaukset. Rakenteellinen vastuu asunnoista säilyy meillä asuntokauppalain mukaisesti aina 10 vuotta, joten voit asua useita vuosi turvallisesti vailla pelkoa isoista korjauskuluista!

RS-kaupassa ostajan turvaksi asunto-osakeyhtiön perustajaosakas, eli useimmin kohteen rakennuttaja, luovuttaa kohteen turva-asiakirjat pankille säilytettäviksi.  

Turva-asiakirjat ovat asuntokauppalaissa määriteltyjä ja niitä ovat esimerkiksi yhtiöjärjestys, yhtiön kaupparekisteriote ja yhtiön taloussuunnitelma. Ostajalla on oikeus tutustua turva-asiakirjoihin ennen kaupantekoa. Oleellinen asia RS-kaupassa on myös se, että perustajaosakkaan on asetettava asuntokauppalaissa pakolliset vakuudet osakkeenostajien turvaksi. Nämä vakuudet suojaavat ostajaa esimerkiksi rakentajan konkurssin varalta.

Suosittelemme myös tutustumaan Rakennusteollisuus RT:n asunnon ostajan oppaaseen: https://www.rakennusteollisuus.fi/Tietoa-alasta/Asuminen/Uuden-asunnon-ostajalle/ 

Ota yhteyttä Sivun alkuun Kaikki kohteemme