ASUNTO OY ESPOON SAUNAMÄKI

Brinkinmalmi 11 ja Brinkinmalmi 12, 02780 Espoo

Kiinnostuitko? Soita tai ota yhteyttä ja varaa oma asuntosi!

AVARA JA VALOISA KOTI YLELLISESSÄ SAUNALAHDESSA

Espoon merelliseen Saunalahteen rakennetaan neljän erillistalon ja neljän paritalon näyttävä kokonaisuus. Sijainti rauhallisella omakotialueella päättyvän kadun päässä tarjoaa edellytykset rauhalliseen arkeen.

Puiston ympäröimään rinteeseen sijoittuvista kodeista avautuu huikeat näkymät yli Saunalahden keskustan. Valoa tulvivasta avarasta tupakeittiöstä on suora yhteys terassiparvekkeelle tai pihalle, josta voi ihailla kodin sijainnista riippuen joko aamu- tai ilta-aurinkoa.

Laadukkaat, asukaslähtöisesti suunnitellut sisustusratkaisut tuovat asumiseen ylellisyyttä. Asuntoon kuuluu kaksi sisäänkäynnin lähellä sijaitsevaa sähkötolpallista pysäköintipaikkaa. Brinkinmalmi 12:n erillistaloissa C5 ja D6 on toinen paikoista omassa autokatoksessa.

KOHTEEN MYYNNISTÄ VASTAA

Perttu Takkinen puh. 044 055 1050

Alisa Kämäräinen puh. 050 373 2185

Sijaintina Saunamäki

Noin 9000 ihmisen asuttama Saunalahti sijaitsee Kummelivuoren rinteessä Kivenlahden ja Kurttilan välissä Kauklahdenväylän länsipuolella Espoon lahden rannalla.

Alueella on sekä kerrostaloja että alkuperäistä saunalahtelaista, vanhaa omakotiasutusta. Kivenlahdesta Saunalahden erottaa Länsiväylä. Espoonlahden vesitorni sijaitsee kaupunginosan itälaidalla Sammalvuorella.

Saunalahteen ja sen osa-alueisiin mahtuu monenlaisia maisemia. Merellisyys on läsnä puistoisella ja vehreällä alueella.

Alueen palvelut

Saunalahden alueella on kattavat palvelut. Lähellä sijaitsevat koulut ja päiväkodit, sekä neuvola. Alue kehittyy entisestään, kun tuleva liikekeskus kokoaa saman katon alle ruokakauppoja, pienliikkeitä ja lähipalveluita.

Alueen palveluita täydentää Kivenlahden keskusta ja tuleva metroasema, jonne pyöräilee 10 minuutissa. Autolla pääsee Isoon Omenaan ja Matinkylän metroasemalle n. 13 minuutissa.

Espoon sisäisen liikenteen bussit pysähtyvät 100 metrin päässä. Länsiväylä, Kehä III ja Turun moottoritie takaavat hyvät yhteydet koko Uudellemaalle.

Lähellä sijaitsee elämyksellinen yli 40 km pituinen rantaraitti, jota pitkin pääsee pyöräillen tai jalan aina Laajalahteen saakka. Lähitulevaisuudessa rantaraitti kattaa koko Espoon merenrannan: luontoa, kulttuurihistoriaa sekä ranta- ja kahvilaelämää kaikenikäisille seikkailijoille.

Sivulla esitetyt havainnekuvat ovat taiteilijan näkemyksiä tai kuvituskuvia ja ne saattavat sisältää lisämaksullisia pintamateriaaleja. Havainnekuvat eivät välttämättä vastaa asunnon toteutusta.
Ota yhteyttä Liity Etuilijoihin Kaikki kohteemme

Sivulla esitetyt havainnekuvat ovat taiteilijan näkemyksiä tai kuvituskuvia ja ne saattavat sisältää lisämaksullisia pintamateriaaleja. Havainnekuvat eivät välttämättä vastaa asunnon toteutusta.

Liity Etuilijoihin

Tietoa RS-kaupasta

Mikä RS-kauppa?

RS-kaupassa ostaja on mukana rakentamisen ajan ja maksaa asunnon myyntihintaa osissa rakentamisen aikana. RS-kohteen pintamateriaaleihin ja muutamiin muihin seikkoihin on mahdollista vaikuttaa, jos on tehnyt kaupat kohteesta ajoissa.

Nyt löytyi sopiva asunto! Miten toimin seuraavaksi?

Hienoa, että sopiva asunto löytyi!  

Asuntojen ollessa ennakkomarkkinoinnissa, voit varata sinua miellyttävän asunnon ilman sitoumuksia. Varauksen vakuudeksi pyydämme sinua maksamaan hinnastossa näkyvän varausmaksun, mutta mikäli tulet toisiin ajatuksiin asunnon ostamisen suhteen ja perut varauksen, saat varausmaksun aina välittömästi takaisin. Varausmaksu hyvitetään ensimmäisestä maksuerästä. 

Kun ennakkomarkkinointi on päättynyt, tehdään asunnosta varaajien kanssa kaupat. Mikäli asuntoja jää tämän jälkeen vapaaksi, loput asunnot myydään rakentamisen aikana halukkaille ostajille.

Milloin sitovat kaupat tehdään?

Sitovat kaupat tehdään, kun rakennushanketta hoitava RS-pankki antaa meille luvan aloittaa kauppojen tekemisen. Me kutsumme tätä hetkeä kaupantekovalmiudeksi. Kun yhtiöön saadaan kaupantekovalmius, toimitamme varaajille kauppakirjaluonnokset, perustettavaan taloyhtiöön liittyvät asiakirjat sekä RS-kauppaan liittyvät todistukset. Näihin dokumentteihin on syytä tutustua kaikessa rauhassa, ja myyntitiimimme auttaa mielellään, mikäli sinulla herää mitä tahansa kysymyksiä!

Miten asunnon maksaminen tapahtuu?

RS-kaupassa asuntojen hinta koostuu usein myyntihinnasta ja yhtiölainasta. Sajuconille maksetaan rakentamisen aikana asunnon myyntihinta tyypillisesti viidessä eri erässä. Ensimmäinen erä tulee maksettavaksi, kun kauppakirja allekirjoitetaan, ja viimeiset erät kun asunnot ovat valmiita. Yhtiölainan voit maksaa, kun muutat asuntoon ja omistusoikeus on siirtynyt sinulle. Pyydämme sinua ilmoittamaan yhtiölainan maksusta noin 1kk ennen valmistumista.

Haluan vaikuttaa asunnon pintamateriaaleihin. Miten tämä onnistuu?

Kun olet tehnyt asuntokaupat, saat meiltä ohjeet ja aikataulun sisustusvalintoja varten. Asunnon sisustusesitteestä löydät valikoiman maksuttomia vaihtoehtoja mm. parketin, laattojen ja keittiön osalta. Kuulemme myös mielellään sinun toiveitasi jo asuntojen ennakkomarkkinoinnin aikana!

Sisustusesitteen ulkopuoliset muutostyöt ovat maksullisia. Kaupan jälkeen sisustusvastaavamme käy läpi toiveesi, ja laskee sinulle mitä toivomasi muutokset maksavat. Maksulliset muutostyöt laskutetaan, kun asunto on valmis. 

Keittiön ja kiintokalusteiden osalta muutostyöt tehdään yhdessä yhteistyökumppanimme kanssa. Sisustusesitteen ulkopuoliset muutostyöt kiintokalusteisiin ja keittiöön ovat myös maksullisia.

Mitä muita maksuja minulle tulee rakentamisen ajalta? Milloin yhtiövastikkeiden maksu alkaa?

Rakentamisen aikana maksetaan vain asunnon myyntihinta. Sajucon maksaa taloyhtiöön liittyvät kulut aina asuntojen luovutukseen saakka.

Haluan vaikuttaa asunnon pohjaratkaisuun. Miten tämä onnistuu?

Valitettavasti asunnon pohjaratkaisuun ei yleensä ole mahdollista vaikuttaa.

Valinnainen vuokratontti. Mikä se on?

Valinnainen vuokratontti tarjoaa asunnon ostajalle joustoa asunnon hankintaan. Voit tilanteesi mukaan valita, ostatko asuntoon liittyvän tonttiosuuden vai jäätkö tontille vuokralle. Tonttiosuus on tyypillisesti mahdollista ostaa asunnon valmistumisen yhteydessä tai tämän jälkeen aina vuosittain. Tonttivuokra ja tontin lunastushinta on tyypillisesti sidottu elinkustannusindeksiin, ja vuokra-ajat ovat yleensä 50 vuotta. Sajucon maksaa tonttivuokrat aina asuntojen luovutukseen saakka.

Haluan lunastaa osuuden tontista. Onko tontti tämän jälkeen minun nimissäni?

Kun päätät lunastaa tonttiosuutesi, tonttiosuus siirtyy omistamasi asunto-osakeyhtiön hallintaan. Sinä taas omistat asunto-osakeyhtiön osakkeita, ja yhtiöjärjestyksen mukaan sinut vapautetaan vuokravastikkeen maksusta.

Mitä tapahtuu muuton jälkeen?

Onnea uuteen kotiin! Muutaman viikon kuluttua muutosta tulemme pitämään asuntoon käyttöönottokoulutuksen. Käyttöönottokoulutuksessa asiantuntijamme käy läpi kanssasi talon lämmitys- ja ilmanvaihtolaitteen sekä antaa hyödyllisiä vinkkejä talotekniikkaan liittyen.  
 
Noin kolme kuukautta muutosta pidetään taloyhtiön ensimmäinen yhtiökokous, jossa taloyhtiön hallinto luovutetaan asukkaille.  

Noin 12–15 kuukautta muuton jälkeen teemme asuntoihin tarkastukset sekä tarvittavat korjaukset. Rakenteellinen vastuu asunnoista säilyy meillä asuntokauppalain mukaisesti aina 10 vuotta, joten voit asua useita vuosi turvallisesti vailla pelkoa isoista korjauskuluista!

Ostajan turva RS-kaupassa

RS-kaupassa ostajan turvaksi asunto-osakeyhtiön perustajaosakas, eli useimmin kohteen rakennuttaja, luovuttaa kohteen turva-asiakirjat pankille säilytettäviksi.  

Turva-asiakirjat ovat asuntokauppalaissa määriteltyjä ja niitä ovat esimerkiksi yhtiöjärjestys, yhtiön kaupparekisteriote ja yhtiön taloussuunnitelma. Ostajalla on oikeus tutustua turva-asiakirjoihin ennen kaupantekoa. Oleellinen asia RS-kaupassa on myös se, että perustajaosakkaan on asetettava asuntokauppalaissa pakolliset vakuudet osakkeenostajien turvaksi. Nämä vakuudet suojaavat ostajaa esimerkiksi rakentajan konkurssin varalta.

Hyödyllisiä linkkejä

Suosittelemme myös tutustumaan Rakennusteollisuus RT:n asunnon ostajan oppaaseen: https://www.rakennusteollisuus.fi/Tietoa-alasta/Asuminen/Uuden-asunnon-ostajalle/ 

Ota yhteyttä Sivun alkuun Kaikki kohteemme