ASUNTO OY ESPOON KULTAHERUKKA

Kulolaaksontie 15, 02340 Espoo

Kiinnostuitko? Jätä yhteydenottopyyntö asuntomyyjillemme, niin kerromme kohteesta lisää!

Ota yhteyttä Lue esite TIetoa RS-kaupasta


Viihtyisä koti Latokaskesta

Rakennamme viehättävälle Latokasken pientaloalueelle neljän erillistalon tyylikkään kokonaisuuden, Asunto Oy Espoon Kultaherukan. Nämä näyttävät 101m2 pulpettikattoiset modernit kodit tarjoavat asukkailleen turvallisen ja huolettoman arjen upeassa miljöössä.

Vehreään ympäristöön rakennettavat tyylikkäät kodit ihastuttavat eleettömällä arkkitehtuurillaan niin ulkoa kuin sisältä; oleskelutiloissa avoportaikko ja ruokailutilan lähes viisimetrinen korkeus tuovat kotiin näyttävyyttä ja ylellisen silauksen. Päivänvalo tulvii sisään ja kodikas terassi ruokailutilan jatkeena mahdollistaa vieraiden viihdyttämisen auringon painuessa mailleen. Modernilla tilajaolla suunnitellut näyttävät erillistalot on varusteltu laatutietoisen perheen toiveita silmällä pitäen. Alakerran avoin oleskelutila viehättää avaruudellaan ja näkymä omalle pihalle kruunaa asumiskokemuksen.

Laadukkaat pinta- ja valaisuratkaisut antavat oman viimeistellyn silauksensa kodin ilmeeseen. Energiatehokas poistoilmalämpöpumppu yhdistettynä vesikiertoiseen lattialämmitykseen viimeistelevät asumiskokemuksen.


SIJAINTINA Latokaski

Latokaski on pientalovaltainen kaupunginosa, joka sijaitsee Finnoontien länsipuolella. Alueella on hieman yli 7000 asukasta. Latokaski on luonnon ympäröimä alue ja se tarjoaakin loistavat puitteet ulkoilulle ja harrastamiselle.

Latokaski kuuluu Espoonlahden suuralueeseen, mutta se sijaitsee lähempänä Espoon keskusta. Sen naapurialueisiin kuuluvat muun muassa Henttaa, Kaupunginkallio, Kuurinniitty ja Nöykkiö. Historian havinaa tarjoaa Bolarskogin kartano sekä Lehtikaskentien pohjoispuolella olevassa metsässä sijaitseva pronssirautakaudella rakennettu hiidenkiuas.

Espoon radio- ja televisioasema sijaitsee Latokaskesta länteen Tillinmäessä Harmaakalliolla. Maston korkeus maanpinnasta on 326 metriä ja se on Suomen kolmanneksi korkein rakennelma Hollolan Tiirismaan ja Haapaveden radio- ja televisiomaston jälkeen.

Hyvät liikenneyhteydet, luonnonläheisyys, sekä lähellä sijaitsevat Espoonlahden palvelut tekevät Latokaskesta halutun asuinalueen.


ALUEEN PALVELUT

Latokaski on pientaloaluetta omakoti- ja rivitaloineen. Alueen lähipalveluita ovat ruokakaupat, ravintolat, parturi-kampaamot ja kukkakauppa. Latokaskessa on kaksi koulua, Latokasken ja Kantokasken ala-asteet, sekä useita päiväkoteja. Peruskoulun yläaste on runsaan kilometrin päässä Nöykkiössä ja lukiot Espoonlahdessa ja Espoon keskuksessa. Espoon keskuksen kattavat palvelut sijaitsevat muutaman kilometrin päässä ja myös Espoonlahden Lippulaivaan pyöräilee vartissa.

Espoon keskuspuiston lehtevä metsä houkuttelee ulkoilemaan ja harrastamaan mutta harrastusmahdollisuuksien lisäksi alue on autoilijalle toimiva; sen keskeinen sijainti mahdollistaa liikkumisen helposti ja nopeasti.


Sivulla esitetyt havainnekuvat ovat taiteilijan näkemyksiä tai kuvituskuvia ja ne saattavat sisältää lisämaksullisia pintamateriaaleja. Havainnekuvat eivät välttämättä vastaa asunnon toteutusta.
Ota yhteyttä Kaikki kohteemme

Sivulla esitetyt havainnekuvat ovat taiteilijan näkemyksiä tai kuvituskuvia ja ne saattavat sisältää lisämaksullisia pintamateriaaleja. Havainnekuvat eivät välttämättä vastaa asunnon toteutusta.

Liity Etuilijoihin

Tietoa RS-kaupasta

Mikä RS-kauppa?

RS-kaupassa ostaja on mukana rakentamisen ajan ja maksaa asunnon myyntihintaa osissa rakentamisen aikana. RS-kohteen pintamateriaaleihin ja muutamiin muihin seikkoihin on mahdollista vaikuttaa, jos on tehnyt kaupat kohteesta ajoissa.

Nyt löytyi sopiva asunto! Miten toimin seuraavaksi?

Hienoa, että sopiva asunto löytyi!  

Asuntojen ollessa ennakkomarkkinoinnissa, voit varata sinua miellyttävän asunnon ilman sitoumuksia. Varauksen vakuudeksi pyydämme sinua maksamaan hinnastossa näkyvän varausmaksun, mutta mikäli tulet toisiin ajatuksiin asunnon ostamisen suhteen ja perut varauksen, saat varausmaksun aina välittömästi takaisin. Varausmaksu hyvitetään ensimmäisestä maksuerästä. 

Kun ennakkomarkkinointi on päättynyt, tehdään asunnosta varaajien kanssa kaupat. Mikäli asuntoja jää tämän jälkeen vapaaksi, loput asunnot myydään rakentamisen aikana halukkaille ostajille.

Milloin sitovat kaupat tehdään?

Sitovat kaupat tehdään, kun rakennushanketta hoitava RS-pankki antaa meille luvan aloittaa kauppojen tekemisen. Me kutsumme tätä hetkeä kaupantekovalmiudeksi. Kun yhtiöön saadaan kaupantekovalmius, toimitamme varaajille kauppakirjaluonnokset, perustettavaan taloyhtiöön liittyvät asiakirjat sekä RS-kauppaan liittyvät todistukset. Näihin dokumentteihin on syytä tutustua kaikessa rauhassa, ja myyntitiimimme auttaa mielellään, mikäli sinulla herää mitä tahansa kysymyksiä!

Miten asunnon maksaminen tapahtuu?

RS-kaupassa asuntojen hinta koostuu usein myyntihinnasta ja yhtiölainasta. Sajuconille maksetaan rakentamisen aikana asunnon myyntihinta tyypillisesti viidessä eri erässä. Ensimmäinen erä tulee maksettavaksi, kun kauppakirja allekirjoitetaan, ja viimeiset erät kun asunnot ovat valmiita. Yhtiölainan voit maksaa, kun muutat asuntoon ja omistusoikeus on siirtynyt sinulle. Pyydämme sinua ilmoittamaan yhtiölainan maksusta noin 1kk ennen valmistumista.

Valinnainen vuokratontti. Mikä se on?

Valinnainen vuokratontti tarjoaa asunnon ostajalle joustoa asunnon hankintaan. Voit tilanteesi mukaan valita, ostatko asuntoon liittyvän tonttiosuuden vai jäätkö tontille vuokralle. Tonttiosuus on tyypillisesti mahdollista ostaa asunnon valmistumisen yhteydessä tai tämän jälkeen aina vuosittain.

Tonttivuokra ja tontin lunastushinta on tyypillisesti sidottu elinkustannusindeksiin, ja vuokra-ajat ovat yleensä 50 vuotta. Sajucon maksaa tonttivuokrat aina asuntojen luovutukseen saakka.

Haluan vaikuttaa asunnon pintamateriaaleihin. Miten tämä onnistuu?

Kun olet tehnyt asuntokaupat, saat meiltä ohjeet ja aikataulun sisustusvalintoja varten. Asunnon sisustusesitteestä löydät valikoiman maksuttomia vaihtoehtoja mm. parketin, laattojen ja keittiön osalta. Kuulemme myös mielellään sinun toiveitasi jo asuntojen ennakkomarkkinoinnin aikana!

Sisustusesitteen ulkopuoliset muutostyöt ovat maksullisia. Kaupan jälkeen sisustusvastaavamme käy läpi toiveesi, ja laskee sinulle mitä toivomasi muutokset maksavat. Maksulliset muutostyöt laskutetaan, kun asunto on valmis.

Keittiön ja kiintokalusteiden osalta muutostyöt tehdään yhdessä yhteistyökumppanimme kanssa. Sisustusesitteen ulkopuoliset muutostyöt kiintokalusteisiin ja keittiöön ovat myös maksullisia.

Mitä muita maksuja minulle tulee rakentamisen ajalta? Milloin yhtiövastikkeiden maksu alkaa?

Rakentamisen aikana maksetaan vain asunnon myyntihinta. Sajucon maksaa taloyhtiöön liittyvät kulut aina asuntojen luovutukseen saakka.

Haluan vaikuttaa asunnon pohjaratkaisuun. Miten tämä onnistuu?

Valitettavasti asunnon pohjaratkaisuun ei yleensä ole mahdollista vaikuttaa.

Mitä tapahtuu muuton jälkeen?

Onnea uuteen kotiin! Muutaman viikon kuluttua muutosta tulemme pitämään asuntoon käyttöönottokoulutuksen. Käyttöönottokoulutuksessa asiantuntijamme käy läpi kanssasi talon lämmitys- ja ilmanvaihtolaitteen sekä antaa hyödyllisiä vinkkejä talotekniikkaan liittyen.

Noin kolme kuukautta muutosta pidetään taloyhtiön ensimmäinen yhtiökokous, jossa taloyhtiön hallinto luovutetaan asukkaille.

Noin 12–15 kuukautta muuton jälkeen teemme asuntoihin tarkastukset sekä tarvittavat korjaukset. Rakenteellinen vastuu asunnoista säilyy meillä asuntokauppalain mukaisesti aina 10 vuotta, joten voit asua useita vuosi turvallisesti vailla pelkoa isoista korjauskuluista!

Ostajan turva RS-kaupassa

RS-kaupassa ostajan turvaksi asunto-osakeyhtiön perustajaosakas, eli useimmin kohteen rakennuttaja, luovuttaa kohteen turva-asiakirjat pankille säilytettäviksi.  

Turva-asiakirjat ovat asuntokauppalaissa määriteltyjä ja niitä ovat esimerkiksi yhtiöjärjestys, yhtiön kaupparekisteriote ja yhtiön taloussuunnitelma. Ostajalla on oikeus tutustua turva-asiakirjoihin ennen kaupantekoa. Oleellinen asia RS-kaupassa on myös se, että perustajaosakkaan on asetettava asuntokauppalaissa pakolliset vakuudet osakkeenostajien turvaksi. Nämä vakuudet suojaavat ostajaa esimerkiksi rakentajan konkurssin varalta.

Hyödyllisiä linkkejä

Suosittelemme myös tutustumaan Rakennusteollisuus RT:n asunnon ostajan oppaaseen: https://www.rakennusteollisuus.fi/Tietoa-alasta/Asuminen/Uuden-asunnon-ostajalle/

Ota yhteyttä Sivun alkuun Kaikki kohteemme