ASUNTO OY ESPOON AARRE

Saunaniementie 11, 02780 Espoo

Uusia paritaloja Espoon Saunalahteen!

Asunto Oy Espoon Aarre rakennetaan Saunalahteen osoitteeseen Aarrekartantie 5.


Lue esite katso hinnasto Ota yhteyttä

Nämä idyllisellä pientaloalueella sijaitsevat kaksikerroksiset 104 m2 paritaloasunnot viehättävät skandinaavisella arkkitehtuurillaan. Kauniin peltoaukean laidalla sijaitsevat kolmen makuuhuoneen kodit sopivat merta ja luontoa rakastaville asukkaille, jotka kaipaavat myös keskeisen sijainnin huolettomuutta.

Rinnetontin kumpuilevuus tuo kodille persoonallisen ilmeen ja mahdollistaa osaan asunnoista sisäänkäynnin kahdesta kerroksesta. Yläkerran avara, ilta-auringossa paistatteleva oleskelutila ja siihen yhdistyvä tyylikäs keittiö sopivat luontevasti yhteisiin illanviettoihin. Alakerrasta löytyvät makuuhuoneet ja kotoisa sauna taas mahdollistavat vetäytymisen myös omaan rauhaan. Viihtyisien sisätilojen lisäksi aikaa voi viettää myös omalla vehreällä pihalla sekä katetun terassin tai parvekkeen suojissa.

Erillinen varastotila ja kodinhoitohuone tekevät arjen askareista sujuvia. Osassa asunnoista on myös makuuhuoneeseen aukeava kätevä vaatehuone. Laadukkaat ja huolella valitut pintamateriaalit sekä kodinkoneet taas tuovat arkeen ripauksen ylellisyyttä.


Ota yhteyttä ja kysy lisää!

Perttu Takkinen

044 0551 050

Alisa Kämäräinen

050 373 2185

Arttu Saartoala

040 029 4238

As. Oy Espoon Aarteen alustavat asuntopohjat

Asemapiirros

Asuntojen varaustilanne

Asunto Oy Espoon Aarre varaustilanne
Asunnon numeroHuoneiston tyyppiHuoneiston kokoVaraustilanne
A14h + k. + khh. + sauna104m2Vapaana
A24h + k. + khh. + sauna104m2Vapaana
B34h + k. + khh. + sauna104m2Vapaana
B44h + k. + khh. + sauna104m2Vapaana
C54h + k. + khh. + sauna104m2Vapaana
C64h + k. + khh. + sauna104m2Vapaana
D74h + k. + khh. + sauna104m2Vapaana
D84h + k. + khh. + sauna104m2Vapaana
E94h + k. + khh. + sauna104m2Varattu
E104h + k. + khh. + sauna104m2Vapaana
F114h + k. + khh. + sauna104m2Vapaana
F124h + k. + khh. + sauna104m2Vapaana


Sijaintina Saunalahti

Espoonlahden rannalla sijaitseva Saunalahti on noin 10 000 asukkaan vehreä kaupunginosa Espoon keskuspuiston kulmassa, lähellä Kauklahtea ja Kivenlahtea. Asuntokanta alueella on uudehkoa, pääosin 2000-luvulla rakennettua. Saunalahdesta löytyy kuitenkin edelleen myös vanhaa omakotiasutusta ja viljelysmaata.

Alueen erikoisuus on sen luonnonläheisyys: Kallvikin uimaranta merellisine maisemiin on aivan vieressä, eikä Espoon keskuspuiston metsiinkään kestä kauaa. Myös Espoon suosittu 40 kilometrin pituinen merenrantaraitti kahviloineen ja vierailukohteineen kulkee vierestä. Saunalahdessa riittää puuhaa niin kesällä kuin talvellakin – sen takaavat lähirannalla toimiva avantoseura ja keskuspuiston monipuolinen latuverkosto, jota pitkin pääsee aina Olariin saakka.

Luonnon lisäksi myös palvelut ovat lähellä, sillä kaikki välttämätön monipuolisesta koulusta lähikauppaan ja kirjastoon löytyy Saunalahdesta. Monipuolisemmat palvelut taas löytyvät viereisestä Espoonlahden kaupunginosasta.

Alueen palvelut

Saunalahden asukkaita palvelee alueen toimivien peruspalveluiden lisäksi Espoonlahden uusittu kaupunkikeskus Lippulaiva, josta löytyy kaikki tarvittava: hypermarketti, erikoisliikkeet ja kahvilat sekä viihtyisä aluekirjasto. Lippulaivaan hurauttaa omalla autolla vain 10 minuutissa.

Saunalahti sijaitsee Länsiväylän ja Kehä III:n kupeessa, joten siirtyminen paikasta toiseen sujuu vaivattomasti. Suorat bussilinjat Matinkylään ja Kamppiin kulkevat aivan asunnon vierestä, ja lähin juna-asema on muutaman kilometrin päässä Kauklahdessa. Vuonna 2023 avattava Espoonlahden metroasema nopeuttaa liikkumista eri puolille Espoota ja Helsinkiä entisestään.

Myös harrastusmahdollisuudet ovat alueella monipuolisia, sillä läheisestä Espoonlahdesta löytyy muun muassa urheilupuisto, uimahalli ja ratsastuskoulu. Toisella puolen lahtea taas sijaitsee Sarfvik Golf. Myös suositut Nuuksion ja Meikon ulkoilualueet ovat helposti saavutettavissa.

Sivulla esitetyt havainnekuvat ovat taiteilijan näkemyksiä tai kuvituskuvia ja ne saattavat sisältää lisämaksullisia pintamateriaaleja. Havainnekuvat eivät välttämättä vastaa asunnon toteutusta.
Ota yhteyttä Kaikki kohteemme

Sivulla esitetyt havainnekuvat ovat taiteilijan näkemyksiä tai kuvituskuvia ja ne saattavat sisältää lisämaksullisia pintamateriaaleja. Havainnekuvat eivät välttämättä vastaa asunnon toteutusta.

Liity Etuilijoihin

Tietoa RS-kaupasta

Mikä RS-kauppa?

RS-kaupassa ostaja on mukana rakentamisen ajan ja maksaa asunnon myyntihintaa osissa rakentamisen aikana. RS-kohteen pintamateriaaleihin ja muutamiin muihin seikkoihin on mahdollista vaikuttaa, jos on tehnyt kaupat kohteesta ajoissa.

Nyt löytyi sopiva asunto! Miten toimin seuraavaksi?

Hienoa, että sopiva asunto löytyi!  

Asuntojen ollessa ennakkomarkkinoinnissa, voit varata sinua miellyttävän asunnon ilman sitoumuksia. Varauksen vakuudeksi pyydämme sinua maksamaan hinnastossa näkyvän varausmaksun, mutta mikäli tulet toisiin ajatuksiin asunnon ostamisen suhteen ja perut varauksen, saat varausmaksun aina välittömästi takaisin. Varausmaksu hyvitetään ensimmäisestä maksuerästä. 

Kun ennakkomarkkinointi on päättynyt, tehdään asunnosta varaajien kanssa kaupat. Mikäli asuntoja jää tämän jälkeen vapaaksi, loput asunnot myydään rakentamisen aikana halukkaille ostajille.

Milloin sitovat kaupat tehdään?

Sitovat kaupat tehdään, kun rakennushanketta hoitava RS-pankki antaa meille luvan aloittaa kauppojen tekemisen. Me kutsumme tätä hetkeä kaupantekovalmiudeksi. Kun yhtiöön saadaan kaupantekovalmius, toimitamme varaajille kauppakirjaluonnokset, perustettavaan taloyhtiöön liittyvät asiakirjat sekä RS-kauppaan liittyvät todistukset. Näihin dokumentteihin on syytä tutustua kaikessa rauhassa, ja myyntitiimimme auttaa mielellään, mikäli sinulla herää mitä tahansa kysymyksiä!

Miten asunnon maksaminen tapahtuu?

RS-kaupassa asuntojen hinta koostuu usein myyntihinnasta ja yhtiölainasta. Sajuconille maksetaan rakentamisen aikana asunnon myyntihinta tyypillisesti viidessä eri erässä. Ensimmäinen erä tulee maksettavaksi, kun kauppakirja allekirjoitetaan, ja viimeiset erät kun asunnot ovat valmiita. Yhtiölainan voit maksaa, kun muutat asuntoon ja omistusoikeus on siirtynyt sinulle. Pyydämme sinua ilmoittamaan yhtiölainan maksusta noin 1kk ennen valmistumista.

Valinnainen vuokratontti. Mikä se on?

Valinnainen vuokratontti tarjoaa asunnon ostajalle joustoa asunnon hankintaan. Voit tilanteesi mukaan valita, ostatko asuntoon liittyvän tonttiosuuden vai jäätkö tontille vuokralle. Tonttiosuus on tyypillisesti mahdollista ostaa asunnon valmistumisen yhteydessä tai tämän jälkeen aina vuosittain.

Tonttivuokra ja tontin lunastushinta on tyypillisesti sidottu elinkustannusindeksiin, ja vuokra-ajat ovat yleensä 50 vuotta. Sajucon maksaa tonttivuokrat aina asuntojen luovutukseen saakka.

Haluan vaikuttaa asunnon pintamateriaaleihin. Miten tämä onnistuu?

Kun olet tehnyt asuntokaupat, saat meiltä ohjeet ja aikataulun sisustusvalintoja varten. Asunnon sisustusesitteestä löydät valikoiman maksuttomia vaihtoehtoja mm. parketin, laattojen ja keittiön osalta. Kuulemme myös mielellään sinun toiveitasi jo asuntojen ennakkomarkkinoinnin aikana!

Sisustusesitteen ulkopuoliset muutostyöt ovat maksullisia. Kaupan jälkeen sisustusvastaavamme käy läpi toiveesi, ja laskee sinulle mitä toivomasi muutokset maksavat. Maksulliset muutostyöt laskutetaan, kun asunto on valmis.

Keittiön ja kiintokalusteiden osalta muutostyöt tehdään yhdessä yhteistyökumppanimme kanssa. Sisustusesitteen ulkopuoliset muutostyöt kiintokalusteisiin ja keittiöön ovat myös maksullisia.

Mitä muita maksuja minulle tulee rakentamisen ajalta? Milloin yhtiövastikkeiden maksu alkaa?

Rakentamisen aikana maksetaan vain asunnon myyntihinta. Sajucon maksaa taloyhtiöön liittyvät kulut aina asuntojen luovutukseen saakka.

Haluan vaikuttaa asunnon pohjaratkaisuun. Miten tämä onnistuu?

Valitettavasti asunnon pohjaratkaisuun ei yleensä ole mahdollista vaikuttaa.

Mitä tapahtuu muuton jälkeen?

Onnea uuteen kotiin! Muutaman viikon kuluttua muutosta tulemme pitämään asuntoon käyttöönottokoulutuksen. Käyttöönottokoulutuksessa asiantuntijamme käy läpi kanssasi talon lämmitys- ja ilmanvaihtolaitteen sekä antaa hyödyllisiä vinkkejä talotekniikkaan liittyen.

Noin kolme kuukautta muutosta pidetään taloyhtiön ensimmäinen yhtiökokous, jossa taloyhtiön hallinto luovutetaan asukkaille.

Noin 12–15 kuukautta muuton jälkeen teemme asuntoihin tarkastukset sekä tarvittavat korjaukset. Rakenteellinen vastuu asunnoista säilyy meillä asuntokauppalain mukaisesti aina 10 vuotta, joten voit asua useita vuosi turvallisesti vailla pelkoa isoista korjauskuluista!

Ostajan turva RS-kaupassa

RS-kaupassa ostajan turvaksi asunto-osakeyhtiön perustajaosakas, eli useimmin kohteen rakennuttaja, luovuttaa kohteen turva-asiakirjat pankille säilytettäviksi.  

Turva-asiakirjat ovat asuntokauppalaissa määriteltyjä ja niitä ovat esimerkiksi yhtiöjärjestys, yhtiön kaupparekisteriote ja yhtiön taloussuunnitelma. Ostajalla on oikeus tutustua turva-asiakirjoihin ennen kaupantekoa. Oleellinen asia RS-kaupassa on myös se, että perustajaosakkaan on asetettava asuntokauppalaissa pakolliset vakuudet osakkeenostajien turvaksi. Nämä vakuudet suojaavat ostajaa esimerkiksi rakentajan konkurssin varalta.

Hyödyllisiä linkkejä

Suosittelemme myös tutustumaan Rakennusteollisuus RT:n asunnon ostajan oppaaseen: https://www.rakennusteollisuus.fi/Tietoa-alasta/Asuminen/Uuden-asunnon-ostajalle/

Ota yhteyttä Sivun alkuun Kaikki kohteemme