AS. OY VANTAAN KURJENKELLO

Kangasmäenkuja 5, 01730 Vantaa

Erillistalo, 4h + ask.h. + k. + khh. + sauna + var., 111 m2

Uusia asuntoja Vantaan Lapinkylään!

Asunto Oy Vantaan Kurjenkello rakennetaan Lapinkylään osoitteeseen Kangasmäenkuja 5.


Lue esite Katso hinnasto Ota yhteyttä

Nämä vehreissä maalaismaisemissa sijaitsevat kaksitasoiset erillistalot tekevät vaikutuksen näyttävällä puuarkkitehtuurillaan ja toimivilla pohjillaan. Suuret maisemaikkunat päästävät valon tulvimaan avaraan ruokailu- ja oleskelutilaan, jossa katto kohoaa yli kolmen metrin korkeuteen, ja sisennetyllä päätyterassilla voit nauttia auringosta pitkälle iltaan. Alakerran harrastehuoneen voi tarpeidensa mukaan sisustaa vaikkapa etätyöläisen kotikonttoriksi tai kuntoiluhuoneeksi.
Tyylikkäässä lasiseinäisessä saunassa ja ylellisissä sadesuihkuissa pääsee nauttimaan kylpylätunnelmasta omassa kodissaan, ja kolmesta makuuhuoneesta suurimman yhteydessä on sekä erillinen vaatehuone että oma parveke tuomassa elämään silauksen arjen luksusta.

Kodinhoitohuone ja laadukkaat keittiökodinkoneet tekevät arjen pyörityksestä sujuvaa, ja erillinen varastotila pitää huolen siitä, että järjestys säilyy elämäntilanteiden vaihtuessakin. Tyylikkäät ja kulutusta kestävät pintamateriaalit viimeistelevät kotien ajattoman ilmeen.


Ota yhteyttä ja kysy lisää!

Perttu Takkinen

044 0551 050

As. Oy Vantaan Kurjenkello alustavat asuntopohjat


Sijaintina Lapinkylä

Luonnonkauneudestaan tunnettu Lapinkylä on Vantaanjoen länsirannalla sijaitseva, Kivistön suuralueeseen kuuluva kaupunginosa. Alue on pientalovaltaista ja kasvavaa, mutta yhä harvaan asuttua, mikä yhdessä upeiden ulkoilumaastojen kanssa tekee siitä erinomaisen valinnan omaa rauhaa arvostavalle luonnon ystävälle. Lapinkylää asuttaa pysyvästi noin 1350 asukasta, mutta kesäisin alueelle tuo vilskettä Lapinniityn ryhmäpuutarha-alue, joka on kaupunkilaisten keskuudessa suosittua kesäasutusaluetta.

Autoillen Lapinkylästä pääsee kauppakeskus Jumboon kymmenessä minuutissa ja Helsingin keskustaankin vain puolessa tunnissa. Toimivat julkisen liikenteen yhteydet pitävät huolen siitä, että Lapinkylässä pärjää autottakin. Bussipysäkki on aivan kulman takana, ja Kivistön juna-asemalle on matkaa kahden kilometrin verran.

Alueen palvelut

Suojaisasta sijainnista huolimatta kaikki arkipäivän peruspalvelut ovat Lapinkylässä lähellä. Lähimmät päiväkodit ja koulut ovat aivan kulman takana, minkä lisäksi parin kilometrin päässä sijaitsevasta Kivistön keskuksesta löytyy päivittäistavarakauppoja, kahviloita, ravintoloita sekä joitain erikoisliikkeitä ja –palveluita. Alueen palveluita kehitetään jatkuvasti, ja vuonna 2023 Kivistö tulee saamaan oman kauppakeskuksensa.

Suuremman palvelutarpeen iskiessä kauppakeskus Jumbo ja viihdekeskus Flamingo kattavine palveluineen ovat vain kymmenen minuutin ajomatkan päässä, ja Helsingin keskustaankin pääsee puolessa tunnissa.

Lapinkylä tarjoaa paljon mahdollisuuksia myös vapaa-ajan viettoon. Laajat luontoalueet tekevät alueesta ihanteellisen ulkoilusta pitävälle, ja vain muutaman kilometrin säteeltä löytyy niin golfkenttä kuin ratsutallikin. Aivan kulman takana sijaitsee Kenraalipuiston kenttä, jolla on kesäisin mahdollisuus pallopeleihin ja talvisin luisteluun. Lapsiperheitä varten alueella on useita leikkipuistoja.

Sivulla esitetyt havainnekuvat ovat taiteilijan näkemyksiä tai kuvituskuvia ja ne saattavat sisältää lisämaksullisia pintamateriaaleja. Havainnekuvat eivät välttämättä vastaa asunnon toteutusta.
Ota yhteyttä Kaikki kohteemme

Sivulla esitetyt havainnekuvat ovat taiteilijan näkemyksiä tai kuvituskuvia ja ne saattavat sisältää lisämaksullisia pintamateriaaleja. Havainnekuvat eivät välttämättä vastaa asunnon toteutusta.

Liity Etuilijoihin

Tietoa RS-kaupasta

Mikä RS-kauppa?

RS-kaupassa ostaja on mukana rakentamisen ajan ja maksaa asunnon myyntihintaa osissa rakentamisen aikana. RS-kohteen pintamateriaaleihin ja muutamiin muihin seikkoihin on mahdollista vaikuttaa, jos on tehnyt kaupat kohteesta ajoissa.

Nyt löytyi sopiva asunto! Miten toimin seuraavaksi?

Hienoa, että sopiva asunto löytyi!  

Asuntojen ollessa ennakkomarkkinoinnissa, voit varata sinua miellyttävän asunnon ilman sitoumuksia. Varauksen vakuudeksi pyydämme sinua maksamaan hinnastossa näkyvän varausmaksun, mutta mikäli tulet toisiin ajatuksiin asunnon ostamisen suhteen ja perut varauksen, saat varausmaksun aina välittömästi takaisin. Varausmaksu hyvitetään ensimmäisestä maksuerästä. 

Kun ennakkomarkkinointi on päättynyt, tehdään asunnosta varaajien kanssa kaupat. Mikäli asuntoja jää tämän jälkeen vapaaksi, loput asunnot myydään rakentamisen aikana halukkaille ostajille.

Milloin sitovat kaupat tehdään?

Sitovat kaupat tehdään, kun rakennushanketta hoitava RS-pankki antaa meille luvan aloittaa kauppojen tekemisen. Me kutsumme tätä hetkeä kaupantekovalmiudeksi. Kun yhtiöön saadaan kaupantekovalmius, toimitamme varaajille kauppakirjaluonnokset, perustettavaan taloyhtiöön liittyvät asiakirjat sekä RS-kauppaan liittyvät todistukset. Näihin dokumentteihin on syytä tutustua kaikessa rauhassa, ja myyntitiimimme auttaa mielellään, mikäli sinulla herää mitä tahansa kysymyksiä!

Miten asunnon maksaminen tapahtuu?

RS-kaupassa asuntojen hinta koostuu usein myyntihinnasta ja yhtiölainasta. Sajuconille maksetaan rakentamisen aikana asunnon myyntihinta tyypillisesti viidessä eri erässä. Ensimmäinen erä tulee maksettavaksi, kun kauppakirja allekirjoitetaan, ja viimeiset erät kun asunnot ovat valmiita. Yhtiölainan voit maksaa, kun muutat asuntoon ja omistusoikeus on siirtynyt sinulle. Pyydämme sinua ilmoittamaan yhtiölainan maksusta noin 1kk ennen valmistumista.

Valinnainen vuokratontti. Mikä se on?

Valinnainen vuokratontti tarjoaa asunnon ostajalle joustoa asunnon hankintaan. Voit tilanteesi mukaan valita, ostatko asuntoon liittyvän tonttiosuuden vai jäätkö tontille vuokralle. Tonttiosuus on tyypillisesti mahdollista ostaa asunnon valmistumisen yhteydessä tai tämän jälkeen aina vuosittain.

Tonttivuokra ja tontin lunastushinta on tyypillisesti sidottu elinkustannusindeksiin, ja vuokra-ajat ovat yleensä 50 vuotta. Sajucon maksaa tonttivuokrat aina asuntojen luovutukseen saakka.

Haluan vaikuttaa asunnon pintamateriaaleihin. Miten tämä onnistuu?

Kun olet tehnyt asuntokaupat, saat meiltä ohjeet ja aikataulun sisustusvalintoja varten. Asunnon sisustusesitteestä löydät valikoiman maksuttomia vaihtoehtoja mm. parketin, laattojen ja keittiön osalta. Kuulemme myös mielellään sinun toiveitasi jo asuntojen ennakkomarkkinoinnin aikana!

Sisustusesitteen ulkopuoliset muutostyöt ovat maksullisia. Kaupan jälkeen sisustusvastaavamme käy läpi toiveesi, ja laskee sinulle mitä toivomasi muutokset maksavat. Maksulliset muutostyöt laskutetaan, kun asunto on valmis.

Keittiön ja kiintokalusteiden osalta muutostyöt tehdään yhdessä yhteistyökumppanimme kanssa. Sisustusesitteen ulkopuoliset muutostyöt kiintokalusteisiin ja keittiöön ovat myös maksullisia.

Mitä muita maksuja minulle tulee rakentamisen ajalta? Milloin yhtiövastikkeiden maksu alkaa?

Rakentamisen aikana maksetaan vain asunnon myyntihinta. Sajucon maksaa taloyhtiöön liittyvät kulut aina asuntojen luovutukseen saakka.

Haluan vaikuttaa asunnon pohjaratkaisuun. Miten tämä onnistuu?

Valitettavasti asunnon pohjaratkaisuun ei yleensä ole mahdollista vaikuttaa.

Mitä tapahtuu muuton jälkeen?

Onnea uuteen kotiin! Muutaman viikon kuluttua muutosta tulemme pitämään asuntoon käyttöönottokoulutuksen. Käyttöönottokoulutuksessa asiantuntijamme käy läpi kanssasi talon lämmitys- ja ilmanvaihtolaitteen sekä antaa hyödyllisiä vinkkejä talotekniikkaan liittyen.

Noin kolme kuukautta muutosta pidetään taloyhtiön ensimmäinen yhtiökokous, jossa taloyhtiön hallinto luovutetaan asukkaille.

Noin 12–15 kuukautta muuton jälkeen teemme asuntoihin tarkastukset sekä tarvittavat korjaukset. Rakenteellinen vastuu asunnoista säilyy meillä asuntokauppalain mukaisesti aina 10 vuotta, joten voit asua useita vuosi turvallisesti vailla pelkoa isoista korjauskuluista!

Ostajan turva RS-kaupassa

RS-kaupassa ostajan turvaksi asunto-osakeyhtiön perustajaosakas, eli useimmin kohteen rakennuttaja, luovuttaa kohteen turva-asiakirjat pankille säilytettäviksi.  

Turva-asiakirjat ovat asuntokauppalaissa määriteltyjä ja niitä ovat esimerkiksi yhtiöjärjestys, yhtiön kaupparekisteriote ja yhtiön taloussuunnitelma. Ostajalla on oikeus tutustua turva-asiakirjoihin ennen kaupantekoa. Oleellinen asia RS-kaupassa on myös se, että perustajaosakkaan on asetettava asuntokauppalaissa pakolliset vakuudet osakkeenostajien turvaksi. Nämä vakuudet suojaavat ostajaa esimerkiksi rakentajan konkurssin varalta.

Hyödyllisiä linkkejä

Suosittelemme myös tutustumaan Rakennusteollisuus RT:n asunnon ostajan oppaaseen: https://www.rakennusteollisuus.fi/Tietoa-alasta/Asuminen/Uuden-asunnon-ostajalle/

Ota yhteyttä Sivun alkuun Kaikki kohteemme