AS. OY HELSINGIN KUUSENKERKKÄ

Krogiuksentie 1, 00340 Helsinki

Paritalo, 4H + KT + 2 ASK.H + KHH + S + VIHERH. + 2 VAR + AK, 198 m2
Paritalo, 5H + KT + 2 ASK.H + KHH + S + VIHERH. + 2 VAR + AK, 240 m2

Uusia erillistaloja Helsingin Kuusisaareen!

Asunto Oy Helsingin Kuusenkerkkä rakennetaan Kuusisaareen osoitteeseen Krogiuksentie 1.


Ota yhteyttä

Nämä kolmeen tasoon rakennettavat elegantit paritaloasunnot tekevät vaikutuksen harvinaislaatuisella miljööllään ja suoraviivaisen modernilla arkkitehtuurillaan. Valtavat maisemaikkunat päästävät valon tulvimaan todella avaraan oleskelu- ja ruokailutilaan, jonka yhteydestä avautuu pääsy liukulasitetulle terassille. Pensasaidan reunustaman pihasi suojissa nautit merituulen leppeästä vireestä ja pitkälle iltaan paistavasta auringosta.

Yläkerrassa suurimman makuuhuoneen yhteydessä oleva erillinen vaatehuone ja parveke tuovat ripauksen ylellisyyttä arjen keskelle, ja hienostuneessa viherhuoneessa nautit luonnon viherryksestä ympäri vuoden. Tyylikkäiden saunatilojen kautta pääset suoraan liukulasitetulle tuplaparvekkeelle, joka tarjoaa hulppeat puitteet löylyjen jälkeiseen vilvoitteluun.

Muuntautumiskykyisestä kellarikerroksesta löytyy kylpyhuone, reilusti varastotilaa ja kolme tilavaa huonetta, joista voit sisustaa mielesi mukaan vaikkapa rauhallisen työtilan, kuntoiluhuoneen tai oman kotiteatterin – tai kaikki näistä!


Ota yhteyttä ja kysy lisää!

Alisa Kämäräinen

050 3732 185

Sijaintina Kuusisaari

Kuusisaari on Munkkiniemen kaupunginosaan kuuluva saari Länsi-Helsingissä, Seurasaarenselän ja Laajalahden välissä. Pääkaupunkiseudun arvostetuimpiin asuinalueisiin kuuluva Kuusisaari tunnetaan vaikuttavasta arkkitehtuuristaan, kulttuuritarjonnastaan ja lukuisista alueella sijaitsevista suurlähetystöistään.

Noin 550 asukkaan puistomaisessa naapurustossa saa nauttia sekä merellisen luonnon mieltä tyynnyttävästä vaikutuksesta että pääkaupungin sykkeestä. Vaikka Helsingin keskustaan onkin matkaa vain kuuden kilometrin verran, löytyy lähistöltä useita kiehtovia luontokohteita kuten Seurasaaren ulkomuseo, Meilahden huvila-alue ja Munkkiniemi uimarantoineen ja historiaa havisevine kartanopuistoineen.

Alueen palvelut

Kuusisaaressa asuvalle kaikki mitä toivoa saattaa on aivan käden ulottuvilla. Ydinkeskustan vilinään ei ole kuin kivenheitto matkaa, mutta lähempääkin löytyy: vain sillan ylityksen päässä odottavat Munkkiniemen ihastuttavaa puistotietä reunustavat kahvilat, kaupat ja erikoisliikkeet sekä alueen lukuisat koulut ja päiväkodit, ja toisella puolelta siltaa löytyvät Tapiolan kattavat palvelut, harrastus- ja vapaa-ajanviettomahdollisuudet.

Erityismaininnan ansaitsee alueen runsas ja tasokas kulttuuritarjonta. Alle kilometrin päästä löytyvät veistospuistostaan tunnettu Didrichsenin taidemuseo ja kotimuseona toimiva Villa Gyllenberg, joka esittelee myös säätiön omaa taidekokoelmaa. Munkkiniemen puolella sijaitsevaan Alvar Aallon ateljeeseen pääse tutustumaan opastetuilla kierroksilla.

Liikenneyhteydet ovat Kuusisaaressa mitä sujuvimmat. Lähimmälle bussipysäkille on matkaa vain noin sata metriä ja raitiovaunupysäkille puolitoista kilometriä. Omalla autolla keskustaan pääsee viidessätoista minuutissa ja polkupyörällä alle puolessa tunnissa.

Sivulla esitetyt havainnekuvat ovat taiteilijan näkemyksiä tai kuvituskuvia ja ne saattavat sisältää lisämaksullisia pintamateriaaleja. Havainnekuvat eivät välttämättä vastaa asunnon toteutusta.
Ota yhteyttä Kaikki kohteemme

Sivulla esitetyt havainnekuvat ovat taiteilijan näkemyksiä tai kuvituskuvia ja ne saattavat sisältää lisämaksullisia pintamateriaaleja. Havainnekuvat eivät välttämättä vastaa asunnon toteutusta.

Liity Etuilijoihin

Tietoa RS-kaupasta

Mikä RS-kauppa?

RS-kaupassa ostaja on mukana rakentamisen ajan ja maksaa asunnon myyntihintaa osissa rakentamisen aikana. RS-kohteen pintamateriaaleihin ja muutamiin muihin seikkoihin on mahdollista vaikuttaa, jos on tehnyt kaupat kohteesta ajoissa.

Nyt löytyi sopiva asunto! Miten toimin seuraavaksi?

Hienoa, että sopiva asunto löytyi!  

Asuntojen ollessa ennakkomarkkinoinnissa, voit varata sinua miellyttävän asunnon ilman sitoumuksia. Varauksen vakuudeksi pyydämme sinua maksamaan hinnastossa näkyvän varausmaksun, mutta mikäli tulet toisiin ajatuksiin asunnon ostamisen suhteen ja perut varauksen, saat varausmaksun aina välittömästi takaisin. Varausmaksu hyvitetään ensimmäisestä maksuerästä. 

Kun ennakkomarkkinointi on päättynyt, tehdään asunnosta varaajien kanssa kaupat. Mikäli asuntoja jää tämän jälkeen vapaaksi, loput asunnot myydään rakentamisen aikana halukkaille ostajille.

Milloin sitovat kaupat tehdään?

Sitovat kaupat tehdään, kun rakennushanketta hoitava RS-pankki antaa meille luvan aloittaa kauppojen tekemisen. Me kutsumme tätä hetkeä kaupantekovalmiudeksi. Kun yhtiöön saadaan kaupantekovalmius, toimitamme varaajille kauppakirjaluonnokset, perustettavaan taloyhtiöön liittyvät asiakirjat sekä RS-kauppaan liittyvät todistukset. Näihin dokumentteihin on syytä tutustua kaikessa rauhassa, ja myyntitiimimme auttaa mielellään, mikäli sinulla herää mitä tahansa kysymyksiä!

Miten asunnon maksaminen tapahtuu?

RS-kaupassa asuntojen hinta koostuu usein myyntihinnasta ja yhtiölainasta. Sajuconille maksetaan rakentamisen aikana asunnon myyntihinta tyypillisesti viidessä eri erässä. Ensimmäinen erä tulee maksettavaksi, kun kauppakirja allekirjoitetaan, ja viimeiset erät kun asunnot ovat valmiita. Yhtiölainan voit maksaa, kun muutat asuntoon ja omistusoikeus on siirtynyt sinulle. Pyydämme sinua ilmoittamaan yhtiölainan maksusta noin 1kk ennen valmistumista.

Valinnainen vuokratontti. Mikä se on?

Valinnainen vuokratontti tarjoaa asunnon ostajalle joustoa asunnon hankintaan. Voit tilanteesi mukaan valita, ostatko asuntoon liittyvän tonttiosuuden vai jäätkö tontille vuokralle. Tonttiosuus on tyypillisesti mahdollista ostaa asunnon valmistumisen yhteydessä tai tämän jälkeen aina vuosittain.

Tonttivuokra ja tontin lunastushinta on tyypillisesti sidottu elinkustannusindeksiin, ja vuokra-ajat ovat yleensä 50 vuotta. Sajucon maksaa tonttivuokrat aina asuntojen luovutukseen saakka.

Haluan vaikuttaa asunnon pintamateriaaleihin. Miten tämä onnistuu?

Kun olet tehnyt asuntokaupat, saat meiltä ohjeet ja aikataulun sisustusvalintoja varten. Asunnon sisustusesitteestä löydät valikoiman maksuttomia vaihtoehtoja mm. parketin, laattojen ja keittiön osalta. Kuulemme myös mielellään sinun toiveitasi jo asuntojen ennakkomarkkinoinnin aikana!

Sisustusesitteen ulkopuoliset muutostyöt ovat maksullisia. Kaupan jälkeen sisustusvastaavamme käy läpi toiveesi, ja laskee sinulle mitä toivomasi muutokset maksavat. Maksulliset muutostyöt laskutetaan, kun asunto on valmis.

Keittiön ja kiintokalusteiden osalta muutostyöt tehdään yhdessä yhteistyökumppanimme kanssa. Sisustusesitteen ulkopuoliset muutostyöt kiintokalusteisiin ja keittiöön ovat myös maksullisia.

Mitä muita maksuja minulle tulee rakentamisen ajalta? Milloin yhtiövastikkeiden maksu alkaa?

Rakentamisen aikana maksetaan vain asunnon myyntihinta. Sajucon maksaa taloyhtiöön liittyvät kulut aina asuntojen luovutukseen saakka.

Haluan vaikuttaa asunnon pohjaratkaisuun. Miten tämä onnistuu?

Valitettavasti asunnon pohjaratkaisuun ei yleensä ole mahdollista vaikuttaa.

Mitä tapahtuu muuton jälkeen?

Onnea uuteen kotiin! Muutaman viikon kuluttua muutosta tulemme pitämään asuntoon käyttöönottokoulutuksen. Käyttöönottokoulutuksessa asiantuntijamme käy läpi kanssasi talon lämmitys- ja ilmanvaihtolaitteen sekä antaa hyödyllisiä vinkkejä talotekniikkaan liittyen.

Noin kolme kuukautta muutosta pidetään taloyhtiön ensimmäinen yhtiökokous, jossa taloyhtiön hallinto luovutetaan asukkaille.

Noin 12–15 kuukautta muuton jälkeen teemme asuntoihin tarkastukset sekä tarvittavat korjaukset. Rakenteellinen vastuu asunnoista säilyy meillä asuntokauppalain mukaisesti aina 10 vuotta, joten voit asua useita vuosi turvallisesti vailla pelkoa isoista korjauskuluista!

Ostajan turva RS-kaupassa

RS-kaupassa ostajan turvaksi asunto-osakeyhtiön perustajaosakas, eli useimmin kohteen rakennuttaja, luovuttaa kohteen turva-asiakirjat pankille säilytettäviksi.  

Turva-asiakirjat ovat asuntokauppalaissa määriteltyjä ja niitä ovat esimerkiksi yhtiöjärjestys, yhtiön kaupparekisteriote ja yhtiön taloussuunnitelma. Ostajalla on oikeus tutustua turva-asiakirjoihin ennen kaupantekoa. Oleellinen asia RS-kaupassa on myös se, että perustajaosakkaan on asetettava asuntokauppalaissa pakolliset vakuudet osakkeenostajien turvaksi. Nämä vakuudet suojaavat ostajaa esimerkiksi rakentajan konkurssin varalta.

Hyödyllisiä linkkejä

Suosittelemme myös tutustumaan Rakennusteollisuus RT:n asunnon ostajan oppaaseen: https://www.rakennusteollisuus.fi/Tietoa-alasta/Asuminen/Uuden-asunnon-ostajalle/

Ota yhteyttä Sivun alkuun Kaikki kohteemme