AS. OY HELSINGIN ÄESTÄJÄ

Äestäjäntie 16, 00390 Helsinki

Erillistalo, 5h + k. + khh. + sauna + var., 113 m2
Erillistalo, 5h + k. + khh. + sauna + var., 114 m2

Uusia erillistaloja Helsingin Konalaan!

Asunto Oy Helsingin Äestäjä rakennetaan Konalaan osoitteeseen Äestäjäntie 16.


Lue esite Katso hinnasto Ota yhteyttä

Nämä rauhallisella pientaloalueella sijaitsevat kaksitasoiset erillistalot ihastuttavat modernilla skandinaavisella puuarkkitehtuurillaan ja selkeillä pohjaratkaisuillaan. Tyylikkääseen keittiöön saumattomasti yhdistyvä oleskelutila mahdollistaa luontevan yhdessäolon esimerkiksi ruoanlaiton merkeissä, ja suuret maisemaikkunat tekevät kodin yleisilmeestä avaran ja valoisan. Oleskelutilan yhteydestä avautuu pääsy terassille ja pensasaidan reunustamalle pihalle, jolla voit rentoutua saunan jälkeen tai nauttia oman puusi omenoista.

Neljä tilavaa makuuhuonetta tekevät tästä kodista sopivan suuremmallekin perheelle tai omaa tilaa arvostavalle, ja runsas varastotila pitää huolen siitä, että asumisessa säilyy kätevyys ajan kuluessakin. Laadukkaat kodinkoneet ja huolella valitut pintamateriaalit viimeistelevät raikkaan ja ajankohtaisen ilmeen.


Ota yhteyttä ja kysy lisää!

Alisa Kämäräinen

050 3732 185

As. Oy Helsingin Äestäjän alustavat asuntopohjat


Sijaintina Konala

Konala on noin 6500 asukkaan kaupunginosa luoteis-Helsingissä. Alueen halki kulkeva Konalantie jakaa alueen kahteen toisistaan poikkeavaan osaan: itäpuolella on kerrostaloasutusta ja yritystoimintaa, länsipuolella puistomaista pientaloasutusta.

Keskeinen sijainti suurien palvelukeskittymien kupeessa tekee Konalasta mainion valinnan ihmiselle, joka arvostaa sekä arjen sujuvuutta että rauhallista elämänmenoa. Lähivuosina Konalan keskusta-aluetta tullaan kehittämään entisestään, tarkoituksena lisätä palveluiden määrää ja parantaa muun muassa pyöräily- ja jalankulkuyhteyksiä.

Alueen palvelut

Kaikki sujuvan arjen kannalta oleelliset palvelut ovat Konalassa lähellä: muutaman kilometrin säteeltä löytyy useita päiväkoteja, kouluja ja ruokakauppoja sekä Konalan oma pieni kauppakeskus Ristikko. Vielä suuremman palvelutarpeen iskiessä sekä Leppävaaran että Kannelmäen kattavien palveluiden pariin on vain kymmenen minuutin ajomatka. Sujuvien kulkuyhteyksien ansiosta Konalassa pärjää tosin mainiosti autottakin: lähimmälle bussipysäkille on matkaa vain muutama sata metriä ja Pitäjänmäen rautatieasemalle kaksi kilometriä.

Toimivien peruspalveluiden lisäksi Konala lähialueineen tarjoaa asukkailleen loistavat mahdollisuudet viettää vapaa-aikaa monipuolisen liikunnan parissa. Konalasta löytyy niin boulderointikeskus kuin rantalentopallokerhokin, minkä lisäksi Talin liikuntakeskuksessa on mahdollista harrastaa kutakuinkin kaikkia kuviteltavissa olevia urheilulajeja golfista rugbyyn ja keilailuun.

Sivulla esitetyt havainnekuvat ovat taiteilijan näkemyksiä tai kuvituskuvia ja ne saattavat sisältää lisämaksullisia pintamateriaaleja. Havainnekuvat eivät välttämättä vastaa asunnon toteutusta.
Ota yhteyttä Kaikki kohteemme

Sivulla esitetyt havainnekuvat ovat taiteilijan näkemyksiä tai kuvituskuvia ja ne saattavat sisältää lisämaksullisia pintamateriaaleja. Havainnekuvat eivät välttämättä vastaa asunnon toteutusta.

Liity Etuilijoihin

Tietoa RS-kaupasta

Mikä RS-kauppa?

RS-kaupassa ostaja on mukana rakentamisen ajan ja maksaa asunnon myyntihintaa osissa rakentamisen aikana. RS-kohteen pintamateriaaleihin ja muutamiin muihin seikkoihin on mahdollista vaikuttaa, jos on tehnyt kaupat kohteesta ajoissa.

Nyt löytyi sopiva asunto! Miten toimin seuraavaksi?

Hienoa, että sopiva asunto löytyi!  

Asuntojen ollessa ennakkomarkkinoinnissa, voit varata sinua miellyttävän asunnon ilman sitoumuksia. Varauksen vakuudeksi pyydämme sinua maksamaan hinnastossa näkyvän varausmaksun, mutta mikäli tulet toisiin ajatuksiin asunnon ostamisen suhteen ja perut varauksen, saat varausmaksun aina välittömästi takaisin. Varausmaksu hyvitetään ensimmäisestä maksuerästä. 

Kun ennakkomarkkinointi on päättynyt, tehdään asunnosta varaajien kanssa kaupat. Mikäli asuntoja jää tämän jälkeen vapaaksi, loput asunnot myydään rakentamisen aikana halukkaille ostajille.

Milloin sitovat kaupat tehdään?

Sitovat kaupat tehdään, kun rakennushanketta hoitava RS-pankki antaa meille luvan aloittaa kauppojen tekemisen. Me kutsumme tätä hetkeä kaupantekovalmiudeksi. Kun yhtiöön saadaan kaupantekovalmius, toimitamme varaajille kauppakirjaluonnokset, perustettavaan taloyhtiöön liittyvät asiakirjat sekä RS-kauppaan liittyvät todistukset. Näihin dokumentteihin on syytä tutustua kaikessa rauhassa, ja myyntitiimimme auttaa mielellään, mikäli sinulla herää mitä tahansa kysymyksiä!

Miten asunnon maksaminen tapahtuu?

RS-kaupassa asuntojen hinta koostuu usein myyntihinnasta ja yhtiölainasta. Sajuconille maksetaan rakentamisen aikana asunnon myyntihinta tyypillisesti viidessä eri erässä. Ensimmäinen erä tulee maksettavaksi, kun kauppakirja allekirjoitetaan, ja viimeiset erät kun asunnot ovat valmiita. Yhtiölainan voit maksaa, kun muutat asuntoon ja omistusoikeus on siirtynyt sinulle. Pyydämme sinua ilmoittamaan yhtiölainan maksusta noin 1kk ennen valmistumista.

Valinnainen vuokratontti. Mikä se on?

Valinnainen vuokratontti tarjoaa asunnon ostajalle joustoa asunnon hankintaan. Voit tilanteesi mukaan valita, ostatko asuntoon liittyvän tonttiosuuden vai jäätkö tontille vuokralle. Tonttiosuus on tyypillisesti mahdollista ostaa asunnon valmistumisen yhteydessä tai tämän jälkeen aina vuosittain.

Tonttivuokra ja tontin lunastushinta on tyypillisesti sidottu elinkustannusindeksiin, ja vuokra-ajat ovat yleensä 50 vuotta. Sajucon maksaa tonttivuokrat aina asuntojen luovutukseen saakka.

Haluan vaikuttaa asunnon pintamateriaaleihin. Miten tämä onnistuu?

Kun olet tehnyt asuntokaupat, saat meiltä ohjeet ja aikataulun sisustusvalintoja varten. Asunnon sisustusesitteestä löydät valikoiman maksuttomia vaihtoehtoja mm. parketin, laattojen ja keittiön osalta. Kuulemme myös mielellään sinun toiveitasi jo asuntojen ennakkomarkkinoinnin aikana!

Sisustusesitteen ulkopuoliset muutostyöt ovat maksullisia. Kaupan jälkeen sisustusvastaavamme käy läpi toiveesi, ja laskee sinulle mitä toivomasi muutokset maksavat. Maksulliset muutostyöt laskutetaan, kun asunto on valmis.

Keittiön ja kiintokalusteiden osalta muutostyöt tehdään yhdessä yhteistyökumppanimme kanssa. Sisustusesitteen ulkopuoliset muutostyöt kiintokalusteisiin ja keittiöön ovat myös maksullisia.

Mitä muita maksuja minulle tulee rakentamisen ajalta? Milloin yhtiövastikkeiden maksu alkaa?

Rakentamisen aikana maksetaan vain asunnon myyntihinta. Sajucon maksaa taloyhtiöön liittyvät kulut aina asuntojen luovutukseen saakka.

Haluan vaikuttaa asunnon pohjaratkaisuun. Miten tämä onnistuu?

Valitettavasti asunnon pohjaratkaisuun ei yleensä ole mahdollista vaikuttaa.

Mitä tapahtuu muuton jälkeen?

Onnea uuteen kotiin! Muutaman viikon kuluttua muutosta tulemme pitämään asuntoon käyttöönottokoulutuksen. Käyttöönottokoulutuksessa asiantuntijamme käy läpi kanssasi talon lämmitys- ja ilmanvaihtolaitteen sekä antaa hyödyllisiä vinkkejä talotekniikkaan liittyen.

Noin kolme kuukautta muutosta pidetään taloyhtiön ensimmäinen yhtiökokous, jossa taloyhtiön hallinto luovutetaan asukkaille.

Noin 12–15 kuukautta muuton jälkeen teemme asuntoihin tarkastukset sekä tarvittavat korjaukset. Rakenteellinen vastuu asunnoista säilyy meillä asuntokauppalain mukaisesti aina 10 vuotta, joten voit asua useita vuosi turvallisesti vailla pelkoa isoista korjauskuluista!

Ostajan turva RS-kaupassa

RS-kaupassa ostajan turvaksi asunto-osakeyhtiön perustajaosakas, eli useimmin kohteen rakennuttaja, luovuttaa kohteen turva-asiakirjat pankille säilytettäviksi.  

Turva-asiakirjat ovat asuntokauppalaissa määriteltyjä ja niitä ovat esimerkiksi yhtiöjärjestys, yhtiön kaupparekisteriote ja yhtiön taloussuunnitelma. Ostajalla on oikeus tutustua turva-asiakirjoihin ennen kaupantekoa. Oleellinen asia RS-kaupassa on myös se, että perustajaosakkaan on asetettava asuntokauppalaissa pakolliset vakuudet osakkeenostajien turvaksi. Nämä vakuudet suojaavat ostajaa esimerkiksi rakentajan konkurssin varalta.

Hyödyllisiä linkkejä

Suosittelemme myös tutustumaan Rakennusteollisuus RT:n asunnon ostajan oppaaseen: https://www.rakennusteollisuus.fi/Tietoa-alasta/Asuminen/Uuden-asunnon-ostajalle/

Ota yhteyttä Sivun alkuun Kaikki kohteemme