Hankeblogi: Osa 1: Asunto Oy Espoon Orkidea: Tontti ja suunnittelu 

Hankeblogi Osa 1: Asunto Oy Espoon Orkidea: Tontti ja suunnittelu

 

Mitä vaiheita Sajuconin rakennushankkeeseen kuuluu? Mitä kaikkea hanke käy läpi ennen aloitusta, ja miten rakentaminen etenee aina luovutuspäivään asti? Esimerkiksi näitä asioita voi seurata lukemalla Asunto Oy Espoon Orkideasta kertovia blogitekstejä. Tässä ensimmäisessä osassa kerrotaan Espoon Orkidean valmistelevista vaiheista, eli tontin hankinnasta ja asuntojen suunnittelusta. 

Jokainen Sajuconin asuntohanke alkaa tontin hankinnasta. Sajucon ostaa tontteja yksityisomistajilta ja kaupungeilta sekä tekee kaupunkien ja yksityisten toimijoiden kanssa sopimuksia tonteille rakentamisesta. 

Tässä tapauksessa Espoon Orkidean tontti ostettiin yksityiseltä omistajalta. Kyseisen tontin hankinta oli Sajuconin tonttihankinnassa työskentelevän Jeremia Similän mukaan helppo päätös. Viiden erillistalon kokonaisuus Espoon Perusmäessä nähtiin sellaisena, josta asiakkaat olisivat kiinnostuneita. 

“Perusmäki on kasvava ja kehittyvä asuinalue, jossa on paljon uusia pientaloja. Sajuconin erillistalot sopivat alueen tyyliin ja tunnelmaan hyvin”, Similä summaa. 

Kun tontin hankinta Sajuconille oli sovittu, siirtyi Espoon Orkidea hankekehitysosaston käsiin. Myös hankekehityksessä oltiin mielissään tontin suunnitellusta käytöstä. 

“Tällaiset 100 neliön yksitasoiset erillistalot ovat suunnittelulle ihanteellinen ja tällä hetkellä myös markkinoilla selkeästi kysytty talomuoto”, hankekehityksessä työskentelevä Antti Kropsu kertoo.  

Tontille mietittiin vertailun vuoksi muitakin vaihtoehtoja, mutta erillistaloihin päätyminen oli lopulta hyvin selkeä valinta, Kropsu kertoo. Suunnittelussa oltiin siitäkin tyytyväisiä, että projektiin voitiin palkata arkkitehti, joka tuntee Perusmäen alueen hyvin ja pitää toimistoa lähellä. 

“Saimme mielestäni hyvin tuotua Sajuconin suunnitteluperiaatteita esiin Orkideassa. Haluamme luoda asuntoihin avaran eteistilan, olohuoneelle ja keittiöön tarpeeksi tilaa sekä riittävän kokoisen päämakuuhuoneen. 

Yksi viilaus koteihin kuitenkin tehtiin vielä loppumetreillä. Analyysin jälkeen todettiin, että asuntoihin olisi järkevää rakentaa yksi makuuhuone lisää. Näin asunnot saivat lopullisen muotonsa, johon kuuluu neljä makuuhuonetta, olohuone ja avokeittiö, kodinhoitohuone, kylpyhuone ja kaksi WC-tilaa. 

Kohde siirtyi Kropsun työpöydältä eteenpäin huonemäärän vaihdon jälkeen. Tätä loppuhetkien muutosta lukuun ottamatta hanke oli “perusprosessi”, joka eteni suhteellisen mutkattomasti suunnittelusta lupakäsittelyn kautta ennakkomarkkinointiin. 

Espoon Orkidea on Sajuconille monella tapaa tavanomainen ja tämänhetkistä tyyliä heijasteleva hanke. Erillistalot ovat nyt haluttu asumisratkaisu ja muutaman erillistalon kattava hanke on Sajuconille tällä hetkellä tyypillinen kokonaisuus. Asunto Oy Espoon Orkidea on nyt ollut hetken aikaa ennakkomarkkinoinnissa RS-kohteena. Taloyhtiön on tarkoitus valmistua keväällä 2023. 

Varattavissa

Asunto Oy Espoon Orkidea

Perusmäentie 22, 02920, Espoo

Lue lisää

Lue lisää:

Lue kuinka RS-kauppa toimii

Lue lisää

Hankekehittäjämme kertoo miten Sajuconin kohteet suunnitellaan

Lue lisää